Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Ukrainare kan bli arbetskraft i dagligvarubranschen: ”Stora möjligheter”

Publicerad: 22 april 2022, 11:42

Ukrainska flyktingar på väg mot väntande bussar efter ankomst till hamnen i Karlskrona.

Foto: Johan Nilsson/TT

Flyktingar från Ukraina som får skydd i Sverige har även rätt att börja arbeta här. Inom dagligvaruhandeln är behovet av arbetskraft stort, inte minst inför semesterperioden. Men enligt Dagligvarunytts rundringning har ingen ukrainare anställts i branschen – än. ”Det finns stora möjligheter”, säger Patrik Karlsson på Svenskt Näringsliv.


Ämnen i artikeln:

Ukrainakrisen

Efter Rysslands invasion av Ukraina har tusentals människor flytt till Sverige. Enligt Migrationsverkets mest troliga scenario kommer omkring 76 000 personer att komma hit under perioden mars till juni. De som kommer från Ukraina får, enligt EU:s massflyktsdirektiv, mer eller mindre automatiskt uppehålls- och arbetstillstånd i ett år. Det innebär stora möjligheter för den svenska arbetsmarknaden som just nu har ett skriande behov av arbetskraft.

– Om individen har de identitetshandlingar som krävs så tar handläggningstiden ungefär en vecka. Det öppnar upp stora möjligheter för de här personerna – och för företag som står utan medarbetare, säger Patrik Karlsson som är arbetsmarknadsexpert på Svenskt Näringsliv.

De formella stegen för att anställa en ukrainsk medborgare är förhållandevis enkla. Förutom att kontrollera och spara kopior på dokument från Migrationsverket samt giltig identitetshandling, behöver arbetsgivare göra två anmälningar till Skatteverket (se faktaruta). 

På en presskonferens nyligen meddelade intergrations- och migrationsminister Anders Ygeman (s) att regeringen vill ha en ny lag på plats till sommaren, en lag som kan tvinga kommuner att ta emot flyktingar. 

– Vi klarar inte det här om inte alla kommuner är med och bidrar, sade Anders Ygeman (s).

Flyktingmottandet ska ligga i paritet med kommunens storlek och hur många jobb och bostäder som finns där. Regeringen har även gett Arbetsförmedlingen i uppdrag att hjälpa ukrainare att hitta arbete och man bedömer att det finns goda möjligheter att hitta jobb – inom exempelvis handeln och de gröna näringarna. 

– Säsongsbranscherna – inom de gröna näringarna – står inför ett dilemma eftersom många av deras medarbetare, med redan befintliga arbetstillstånd, inte får lämna Ukraina eftersom de är män som har inkallats. Att rekrytera några av de ukrainska kvinnor som kommit till Sverige kan i vissa fall vara en lösning, säger Patrik Karlsson.

Men enligt Dagligvarunytts rundringning till några av dagligvaruaktörerna med butiker i Ystad, dit många ukrainare först anländer, är det i dagsläget inte aktuellt att anställa ukrainska medarbetare.

– Alla kvalificerade sökanden är mer än välkomna att söka lediga jobb. Men man behöver ju dock kunna prata svenska för att jobba i våra butiker – vi har inga lager- eller renodlade administrationstjänster – så det är ju oftast ett hinder när man är helt nyanländ tyvärr, säger Willys kommunikationschef Johanna Eurén.

Enligt Martin Runquist vd på Coop Kristianstad Blekinge (CKB) har inte frågan diskuterats i någon större utsträckning inom konsumentföreningen. 

– Hade det varit för ett år sedan då det var akut personalbrist på grund av corona så hade det nog varit en stor fråga men just nu är inte personalbehovet så stort, säger han. 

Enligt Patrik Karlsson på Svenskt Näringsliv är det ändå sannolikt att en del av de ukrainska kvinnorna kommer att söka sig till detaljhandeln och understryker att generellt sett är utbildningsnivån i Ukraina ganska hög och kunskaper i engelska ganska utbredda. Dessutom är sysselsättningsgraden relativt hög även bland ukrainska kvinnor.

– Arbetsförmedlingen har fått ett särskilt uppdrag att informera om rätten att arbeta i Sverige. Men jag tänker att många kommer att söka jobb på egen hand, kanske via egna kontakter. Men det finns även en mängd initiativ lokalt och regionalt för att koppla samman individer med företag.

Svensk Näringsliv har exempel på medlemsföretag som evakuerade alla sina ukrainska medarbetare innan invasionen inleddes. För dessa medarbetare gäller inte massflyktsdirektivet i dagsläget, vilket blivit problematiskt eftersom de då inte har rätt att arbeta i Sverige. 

– Regeringen har dock meddelat att detta ska ändras från och med 26/4 för att inkludera fler, säger Patrik Karlsson.

Checklista vid anställning av ukrainsk arbetskraft

Kontrollera beslutet från Migrationsverket 

* Säkerställ att individen har skydd enligt EU:s massflyktsdirektiv. Skyddet ger uppehålls- och arbetstillstånd under ett år.
* Kontrollera personens identitet så att skyddet gäller just hen och ta kopior på handlingarna och spara dessa under hela anställningstiden och 12 månader efter att anställningen tagit slut.
* Fråga Migrationsverket om råd vid osäkerhet. 

Anmälningar till Skatteverket

* Underrätta om anställning av en utländsk medborgare.

* Anmälan om preliminär A-skatt för att kunna betala ut lön.

* För att få öppna ett bankkonto och kunna betala ut lön behöver den anställda även ett samordningsnummer, som hanteras av Skatteverket. 

Kollektivavtal gäller alla 

Företag som är bundna av kollektivavtal ska tillämpa avtalets regler på samtliga anställda, det vill säga även ukrainsk arbetskraft.

 

Ellen Larsson

Reporter

ellen.larsson@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ukrainakrisen

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.