Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Tänker på äktenskapet, åker till golfbanan, tar ledigt i höst – så gör cheferna för att klara semesterpusslet

Publicerad: 10 juni 2022, 07:05

Medan Hemköp i Borlänge haft svårt att hitta vikarier, ser läget bättre ut för City Gross i Ytterby. Inför sommaren frågade Dagligvarunytt fyra chefer i dagligvaruhandeln: Hur ser läget ut för din butik, och har du några semesterplaner?

Ämnen i artikeln:

HemköpCity GrossCoopIca Kvantum

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Louise Bengtsson, franchisetagare, Coop Åseda:
– Jag kommer att jobba hela sommaren. Det är lite för tidigt att ta semester i och med att jag tog över som franchisetagare den 1 maj, efter att ha varit butikschef. Men jag bor på orten och tänker ta ledigt på eftermiddagarna när det går och en lite längre ledighet i höst. 

Monica Jörgensen, butikschef, Hemköp Södra Backa, Borlänge:
– Semesterläget ser tufft ut för mig – och butiken. Det är jättesvårt att rekrytera sommarvikarier för oss och efter ett par tuffa pandemiår behöver mina medarbetare verkligen ledigt. Men jag ska försöka ta ett par veckor ledigt själv. Då ska jag spela golf i Skåne.

LÄS OCKSÅ: Kedjans experiment – betalar för att få hjälp att sålla fram vikarier: ”Sparat mycket tid” 

Kenneth Hult, butikschef, City Gross Ytterby:
– Jag tar en tidig semester i juni fram till midsommar och ska åka utomlands i två veckor. De senaste åren har slitit hårt och alla mina medarbetare behöver sin semester. För vår butik ser läget rätt bra ut, många söker semestervikariaten, men kvalificerade tjänster som bagare och styckare är alltid svårare att rekrytera till.

Robert Larsson, handlare, Ica Kvantum, Stenungsund:
– Jag har jobbat mycket på somrarna, men ska äktenskapet hålla ytterligare 33 år får man ändra sig lite. Det blir så gott som alltid en Sverigesemester på Öland eller Gotland eller möjligtvis Danmark. Det är bilsemester till kusten som lockar på sommaren, även om de sex barnen gärna vill hitta på större äventyr. 

LÄS MER: Här är handelns 100 mäktigaste – 14 personer från dagligvaruhandeln på listan 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev