Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Skyfallet tvingade butiken att stänga – handlare kritisk mot kommunen

Publicerad: 3 augusti 2021, 11:39

Extremväder. Det kraftiga skyfallet tvingade Ica Nära i Grebbestad att tillfälligt stänga.

Foto: Doctor_bass

Ica Nära i Grebbestad är en av de butiker som drabbades hårt av regnovädret i förra veckan. Nu riktar handlaren Magnus Berglund kritik mot kommunen: ”Vi har påtalat bristerna tidigare”, säger han.


Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Det var i torsdags i förra veckan som handlaren Magnus Berglund fattade beslut om att tillfälligt stänga sin Ica Nära-butik på hamnplan i Grebbestad. Anledningen var ett kraftigt regnoväder som orsakade översvämning.

I flera filmklipp som butiken delat på sina sociala medier syns hur vatten sipprar in i butiken genom små sprickor och glipor – och hur det fullständigt forsar in när en bakdörr öppnas.

Butiken fick hålla stängt i fyra och en halv timme för att medarbetarna, utrustade med golvskrapor, skulle få bort allt vatten från själva försäljningsdelen – om inte annat för att det innebar halkrisk för kunderna.

I en intervju med Strömstads Tidning berättar Magnus Berglund att han är tacksam för den hjälp grannar och extrapersonal bistod med vid Räddningstjänstens arbete, men att han är kritisk till hur Tanums kommun misskött situationen vad gäller det förebyggande arbetet.

– Vi har jagat på Tanums kommun sedan långt inom midsommar om att hela hamnplansområdet, och speciellt område runt min Ica-butik, inte kommer att klara sommarens åskregn då det redan vid mindre nederbörd har blivit vatten ståendes över gallerbrunnarna nere på hamnplan, säger han till tidningen.

– Att detta skyfall var extremt tycker jag är helt ovidkommande i sammanhanget och inget för kommunen att ta skydd bakom då vi har påtalat dessa brister tidigare.

Butiken var snabbt tillbaka i rull, med undantag för en kyl som tagits ur bruk på grund av elektrisk kortslutning. I övrigt har det varit svårt att avgöra vidden av skadorna men med hjälp av en fuktmätare ska man nu ta beslut om ytterligare åtgärder.

Agneta Renmark

Reporter

agneta.renmark@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.