söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Servicehandelsjättens nya grepp: ”Köp en korv och sök ett jobb – samtidigt”

Publicerad: 23 maj 2023, 10:58

Foto: Pressfoto/Susan Berzelius

Särskilda jobbsökarkiosker, bås för filmansökningar, och ansökningar skrivna på servetter. Det är några av metoderna som används när Pressbyrån och 7-Eleven nu behöver få in arbetskraft i butikerna.

Ämnen i artikeln:

Pressbyrån

SW


Försäljningen inom servicehandeln går bra. Samtidigt visar statistik från Svensk Handel att butikssäljare är den yrkesroll i handeln med störst rekryteringsbehov. Totalt uppgår rekryteringsbehovet 2030 till 48 000 personer. Nu tar Pressbyrån och 7-Eleven nya grepp för att locka till sig nya talanger.

– Vi prövar ett nytt kul sätt att sticka ut i mängden och locka över de bästa talangerna till oss genom att möta våra framtida medarbetare där de finns.

Det säger säger Linnéa Borgström, HR- och hållbarhetsdirektör på Reitan Convenience i Sverige, franschisegivaren för både Pressbyrån och 7-Eleven, i pressmeddelandet. Hon fortsätter:

– Hela vår verksamhet finns på platser där människor är på språng och vi letar efter personer som, precis som vi, trivs med ett högt tempo, älskar att möta människor och ha mycket kul på jobbet. Så varför inte öppna upp för att även kunna söka jobb i farten?

I ett första skede kommer alltså så kallade jobbsökarkiosker att placeras ut i landet under sommaren. Det är ett bås där vem som helst kan kliva in och skicka en digital jobbansökan med en kort presentationsfilm.

Efter sommaren, i ett andra steg, kommer potentiella kandidater ha möjlighet att söka jobb direkt i butikerna, antingen på servetterna eller vid självskanningskassorna. Syftet är att uppmuntra besökarna att skicka in en spontanansökan i farten.

– Du ska kunna köpa en korv och samtidigt söka ett jobb direkt i någon av våra butiker. Eller helt enkelt stoppa servetten i fickan och skicka in din ansökan när du kommer hem säger Linnéa Borgström.

De första jobbkioskerna kommer att finnas på plats i Kungsträdgården den 23 maj. Därefter ställs de ut i Stockholm, Malmö och Göteborg under sommaren.

Information om jobbsökarkampanjerna kommer även att finnas på allt från knappar på personalens kläder och skyltar vid självscanningskassan till servetter som uppmuntrar folk att söka jobb på antingen Pressbyrån eller 7-Eleven. Kunder på både 7-Eleven och Pressbyrån kommer att kunna söka jobb direkt i butiken med hjälp av bland annat servetter från och med slutet på augusti.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev