Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Rösterna rasar in till Handelns Mäktigaste – nu är sista chansen att påverka listan

Publicerad: 30 maj 2022, 05:45

Handelns Mäktigaste är inne på upploppet. I morgon stänger omröstningen.

Intresset för Handelns Mäktigaste är stort bland läsarna. Över 1 000 röster har redan kommit in. Du har fortfarande möjlighet att påverka – men inte länge till.


Tillsammans med systertidningen Market har Dagligvarunytt tagit sig an uppdraget att utse Handelns Mäktigaste. Bland 118 nominerade tas en topplista med 100 namn fram. 

– Vi märker att engagemanget är stort för Handelns Mäktigaste, vilket är jätteroligt. Vi ska inte avslöja vilka som får flest röster, men det är tydligt att starka trender som lågpris och hållbarhet har gjort intryck på läsarna. Många vill också lyfta fram ledare som vänt utvecklingen för tidigare krisstämplade aktörer, säger Fredrik Svedjetun, chefredaktör på Dagligvarunytt och Market.

Hittills har alltså över 1 000 röster kommit in – röster som är en viktig del av juryns beslutsunderlag när topplistan spikas.

– Genom att först nominera sina favoriter och sedan rösta har läsarna stort inflytande. Har du inte redan lagt din röst så är det hög tid nu, säger Fredrik Svedjetun.

Omröstningen stänger nämligen 31 maj, klockan åtta på morgonen.

Uppdatering: Den 9 juni presenterades listan över Handelns Mäktigaste 2022.  

LÄS MER HÄR: Här är handelns 100 mäktigaste – 14 personer från dagligvaruhandeln på listan 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev