Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Polarbröd inviger ny packhall i Bredbyn: ”Viktigt steg på vägen tillbaka”

Publicerad: 14 juni 2021, 11:54

Polarbröds koncern-vd Karin Bodin flankerad av företagets vd Anders E Johansson samt Niclas Lundqvist, platschef i Bredbyn.

Foto: Pressbild

I dag invigs alla de satsningar som gjorts i Polarbröds bageri i Bredbyn efter branden i det andra bageriet i Älvsbyn förra året. ”För ett halvår sedan hade jag knappt kunnat tro det”, säger koncern-vd Karin Bodin.


Ämnen i artikeln:

LivsmedelsföretagenSortiment

Med hjälp av en storsatsning på 84 miljoner kronor har Polarbröd inte bara kunnat maxa produktionen i bageriet i Bredbyn utanför Örnsköldsvik, dessutom har sortimentet breddats .

– Tack vare bageriet i Bredbyn har vi inte bara kunnat skala upp produktionen av befintliga produkter, vi har också kunnat lansera helt nya brödsorter, säger Karin Bodin i ett pressmeddelande.

Det var efter den förödande bageribranden i Älvsbyn i augusti förra året som företaget ställde om produktionen, ändrade skiftgången så att antalet arbetade timmar i bageriet ökade och i början av 2021 tog arbetet fart med att bygga ut bageriet inklusive en ny packhall på 1 000 kvadratmeter.

– Under februari och mars hade vi produktionsrekord i Bredbyn åtta veckor i rad, med en ökning på 15 procent, säger Anders E Johansson, vd för Polarbröd.

Bageriet i Bredbyn har tre produktionslinjer. Sedan branden har linje 2 producerat 40 procent mer bröd än innan branden och i dagarna har man precis byggt ut linjen för att få plats med mer bakutrustning, vilket ökar kapaciteten med ytterligare 50 procent.

Parallellt med detta bygger Polarbröd även upp den första etappen av det helt nya bageriet i Älvsbyn.

En del av satsningen i Bredbyn är även en översyn av brandskyddet. Bland annat installerar man just nu kameror efter ugnarna för att övervaka eventuella brandtillbud.

 

Agneta Renmark

redaktionen@dagligvarunytt.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev