torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Personalen fick besked om neddragningar på lapp i personalrummet

Publicerad: 2 juni 2023, 06:43

OBS! Genrebild som inte föreställer den aktuella butiken.

Foto: Pressbild

Här vill Coop dra ned på timmar för personalen. Beskedet fick de på en lapp i personalrummet. ”Olyckligt om medarbetarna bara mötts av den”, säger HR-chefen.

Ämnen i artikeln:

Coop Väst

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Coop Väst klarade nästa miljard – och mår gränslöst bra igen: ”Vi har muskler”

Förra fredagen låg en lapp frågan arbetsgivare Coop Väst i personalrummet i Coop-butiken i Allén i Västervik, rapporterar Västerviks-Tidning.

Budskapet var att en omorganisation ska ske där samtliga anställda, förutom chefer, ska gå ned till en arbetstid på 25 timmar i veckan.

– Jag vill inte gå ner i tid. Jag är besviken på företaget. Tänk att de ska göra så här mot oss. Vi är väldigt många som har jobbat väldigt många år i företaget, säger en anställd till tidningen.

Facket är kritiskt till Coop Västs agerande.

– Butiken har medarbetare som har varit anställda inom Coop sen 70-talet. Arbetsgivaren tar ingen hänsyn till att dessa personer i princip har vigt sina liv till Coop. Det måste kännas som ett slag i magen för dem, säger ombudsman Stellan Johnsson.

Han är också väldigt kritisk mot sättet som personalen fått informationen.

– Jag tycker att det är riktigt dåligt skött att informera genom att lägga ut en lapp i personalrummet. Det är att behandla de anställda som skit.

LÄS OCKSÅ: Stor lista: Pengaregn över Coops företagare – driver rekordmånga butiker och utklassar Ica

Karl Nygren, HR-chef på Coop Väst, säger till Västerviks-Tidning att arbetstidsförkortningen än så länge bara är ett förslag från arbetsgivaren och att konsumentföreningen så långt det går vill undvika att dra ned på personalens timmar.

– Det smärtar som arbetsgivare. Vi försöker göra det som det allra sista. Jag har full förståelse både som person och som arbetsgivare för att man som anställd tappar engagemang, säger han.

Han bemöter även uppgifterna om att personalen fått information om den föreslagna föreningen på en lapp i personalrummet.

– Tanken var att den skriftliga informationen skulle vara ett komplement. Det är ett sätt för oss att ge tydlig information även om informationen är negativ. Sen är det olyckligt om medarbetarna bara mötts av den. Det var inte tanken, säger Karl Nygren som lovar tydligare information framöver.

– Vi kommer att hålla dialogen hela tiden med medarbetarna och vara tydliga när vi når någon form av resultat.

LÄS OCKSÅ: KF säljer sista elva butikerna – här är troliga ägaren: ”Har ekonomiska muskler”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev