lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Nu tappar 98 Ica-butiker sina uttagsautomater: ”Saknas underlag”

Publicerad: 18 oktober 2021, 10:24

Ica Supermarket i Horndal förlorar snart sin uttagsautomat – i gott sällskap av ytterligare 97 Ica-butiker runtom i landet.

Foto: Thomas Ohlén

Tätorten Horndals enda uttagsautomat försvinner vid månadsskiftet, då avtalet med Ica-banken sagts upp. ”Det finns inte något längre som kan garantera säkerheten i maskinerna ”, säger Ica-handlaren Börje Mattsson.

Ämnen i artikeln:

Ica GruppenIca SverigeIca SupermarketIca KvantumIca MaxiIca NäraIcahandlarnas Förbund

AR


Uttagsautomaten på Ica Supermarket i Horndal har varit i drift sedan 2008 men vid månadsskiftet försvinner den för gott.

– Det går inte att skaffa ny teknik kring detta, det har med säkerhet, datorer och licenser att göra. Egentligen skulle den här stängas ned för två år sedan, så vi har haft den i gång längre än vad som var tänkt, säger handlaren Börje Mattson till tidningen Dala Demokraten.

Börje Mattsson, handlare på Ica Supermarket i Horndal. Foto: Pressbild

Ica Supermarket i Horndal är bara en av totalt 98 Ica-butiker som blir av med sina uttagsautomater från och med 1 november.

– Anledningen till att de tas bort är att den tekniska livslängden för uttagsautomaterna har uppnåtts, de kommer därför inte att kunna fortsätta att driftas, säger Andreas Carlberg, chef för företagstjänster på Ica Banken, till Dagligvarunytt.

Andreas Carlberg, chef för företagstjänster på Ica Banken. Foto: Pressbild

– Antalet uttag som görs i uttagsautomaterna har kraftigt gått ned under det senaste året, det saknas därför underlag för att ersätta dem med nya uttagsautomater.

Samtliga butiker har dock fortsatt möjlighet till uttag i kassan med Icas kort och med bankkort från Swedbank, Handelsbanken och Länsförsäkringar Bank. Detta gäller i mån av kontanter i butikerna och med 3 000 kronor per tillfälle för kunder med något av Icas kort och 2 000 kronor för övriga. Avrundning är även möjlig i många butiker med upp till 200 kronor per köp.

– Ica Banken kommer fortsatt att ha 260 uttagsautomater i drift, säger Andreas Carlberg.

 

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev