måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Näringsministern utesluter inte extra stöd till gränshandeln

Publicerad: 13 november 2020, 08:17

Foto: Bengt Andersson, Kristian Pohl/Regeringskansliet

Näringsminister Ibrahim Baylans (S) huvudansvar under coronakrisen har varit att förhindra konkurser och arbetslöshet. ”Vi har medvetet valt att hålla stödet brett riktat och generöst tilltaget, men vi ser hela tiden över situationen”, säger han till Värmlands Folkblad.


AH

Andreas Heneborn


Så sent som häromdagen förlängde regeringen korttidspermitteringarna, omställningsstöden och möjligheten att skjuta upp skatteinbetalningar för att stötta näringslivet under coronapandemin.

Ibrahim Baylan menar att åtgärderna har räddat 200 000 arbetstillfällen men medger också att pandemin har drabbat vissa branscher oproportionerligt hårt - till exempel gränshandeln.

Läs mer: Coop Värmlands gränshandelsbolag lägger storvarsel – nästan alla sägs upp 

– Varje land är förstås suveränt och måste få ha sin strategi, men jag beklagar verkligen dessa stängda gränser i arbetsmarknadsregioner som är så sammanflätade som exempelvis i västra Värmland, säger Ibrahim Baylan till Värmlands Folkblad.

Kan du lova ett riktat stöd till de som drabbats värst i gränsområdet?

- Vi har medvetet valt att hålla stödet brett riktat och generöst tilltaget, men vi ser hela tiden över situationen. Det är inte omöjligt att det kan komma ytterligare åtgärder framöver.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev