söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Miljonregn över branschtalanger – när stipendier delas ut

Publicerad: 25 maj 2023, 07:24

43 butikstalanger tog emot stipendier av Stockholms Livsmedelshandlareförening (SLHF:s) på föreningens årsmöte och fest på Operaterassen i Stockholm.

Foto: SLHF

Butikstalanger från dagligvaruhandeln i Stockholm får dela på närmare 1,86 miljoner kronor när Stockholms Livsmedelshandlareförenings (SLHF:s) delar ut årets utbildningsstipendier.

Ämnen i artikeln:

Ica SverigeHemköp

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Årligen delar Stockholms Livsmedelshandlareförening (SLHF:s) ut utbildningsstipendier till butiksmedarbetare inom butiker i Stockholms dagligvaruhandel. I år rör det sig om stipendier till ett värde av närmare 1,86 miljoner kronor.

– I dessa tuffa tider med kostnadsökningar och marginalförsämringar i många av butiksbolagen är det extra viktigt att och extra roligt att kunna bidra till utvecklingen för butiksmedarbetare så de kan ta fortsatta steg framåt i sin yrkeskarriär, säger Peter Reneström som är vd för SLHF, i ett pressmeddelande.

De 43 butikstalangerna fick ta emot diplom och utbildningsstipendium vid föreningens årsmöte och fest på Operaterrassen i Stockholm. SLHF har delat ut stipendier sedan början av 60-talet och föreningens stipendiefonder och pengar från Viktualiehandlarnas Bidragskassa finansierar stipendierna.

Föreningen samlar företagare inom dagligvaruhandeln och majoriteten av handlarna är anslutna till Ica Sverige eller Hemköp.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev