tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Lidl hyllas av Ukraina för stödet: ”En självklarhet”

Publicerad: 26 augusti 2022, 07:22

Bella Goldman och Andrij Plachotnjuk, Ukrainas ambassadör till Sverige, under självständighetsdagsfriandet på Sergels torg. Foto: Press

Lidl tilldelas ett tacksamhetsbrev av Ukraina för sina insatser till krigets offer. Kommunikationschefen Bella Goldman fick motta utmärkelsen. ”För oss på har det har varit en självklarhet att försöka ställa upp och stötta på de sätt vi kan”, säger hon.

Ämnen i artikeln:

UkrainakrisenLidl

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Lidl Sverige har mottagit ett så kallat 'Letter of Gratitude', ett officiellt brev som bevis på tacksamhet, av den ukrainska ambassaden i Stockholm för sitt stöd till behövande i Ukraina.

Kommunikationschefen Bella Goldman fanns på plats vid Sergels torg på onsdagen för att motta brevet av Ukrainas ambassadör till Sverige, Andrij Plachotnjuk.

Till saken hör att den ukrainska självständigheten också inföll på onsdagen, den 24 augusti, då landet firade 31 år av suveränitet även om densamma är hotad efter Rysslands invasion. 

– Vi på Lidl Sverige är ödmjuka inför att vi har fått ta emot det här tackbrevet, säger Bella Goldman.

Lidl har, tillsammans med övriga företag i Schwarz-gruppen, donerat mat, kläder och hygienprodukter motsvarande 10 miljoner euro för att hjälpa flyktingar i områdena nära gränsen till Ukraina.

Företaget har även donerat pengar till FN:s flyktingorgan UNHCR och samarbetat med lokala biståndsorganisationer som hjälpt behövande i Ukraina. Man har också, tillsammans med biståndsorganisationen Human Bridge, donerat våtservetter som skänkts till sjukhus, rehabcenter och äldreboenden.

– För oss på Lidl Sverige har det har varit en självklarhet att försöka ställa upp och stötta på de sätt vi kan, säger Bella Goldman.

Hur ser ni framåt på insatserna, kommer de att fortsätta i oförminskad styrka?
– I svåra tider är det särskilt viktigt för oss att ta vårt ansvar som arbetsgivare, partner och samhällsaktör. Vårt mål är att agera snabbt och obyråkratiskt, något vi strävar efter att fortsätta med. I nuläget kan vi inte kommunicera eventuella framtida insatser.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev