Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Lidl bildar kedja med svensk ishockey: ”Som hand i handske”

Publicerad: 15 september 2021, 11:26

Johan Augustsson, Sverigechef för Lidl, drar på sig den blågula tröjan och gör sig redo för match

Foto: Agneta Renmark

Lidl glider in som officiell huvudsponsor och Fresh Food-partner till Svenska Ishockeyförbundet, ett avtal som signats för fem år framåt. ”Nu börjar jakten på nya blågula framgångar”, säger Lidls Sverigechef Johan Augustsson.


Ämnen i artikeln:

Lidl

När Johan Stark, generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet, avslöjar nyheten i en direktsänd presskonferens så är han inte direkt blygsam med orden:

– Vi har signat en ny spelare på ett fem årskontrakt, det är en svensk tungviktare som finns på de stora arenorna och som är bra på att täcka överallt. Det är ingen rookie men det är en spelare som är bra på färskt och som alltid leverera kvalitet – och som har grymma priser.

Det hela handlar alltså om ett nytt sponsoravtal mellan Lidl Sverige och en av landets största sporter: ishockey.

Lidl blir dessutom Fresh Food-partner till Svenska Ishockeyförbundet, vilket innebär att man förser Ishockeyförbundet och landslagen med färsk frukt och mat vid matcher och träningsläger.

– Den här kedjespelaren kommer att passa oss som hand i handske, säger Johan Augustsson innan han drar på sig en specialdesignad blågul tröja med tre kronor på och där det står Lidl med stora bokstäver på ryggen.

Det femåriga sponsorskapet innebär ett stöd till förbundet, Damkronorna, Juniorkronorna och Tre Kronor. Dessutom kommer Lidl att stötta Tre Kronors Hockeyskola.

– Nu börjar jakten på nya blågula framgångar och att få unga att utvecklas inom sporten, säger Johan Augustsson.

 

 

Agneta Renmark

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

Lidl

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev