Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Kylskåp föll över medarbetare – butiken döms till böter

Publicerad: 25 november 2021, 09:10

Olycka. Det var när medarbetaren skulle fylla på dricka som kylskåpet välte och skadade den anställde.

Foto: Michael Sandsjö

Coop i Grebbestad döms att betala 225 000 kronor i böter efter att en medarbetare fått ett kylskåp över sig och skadats. Orsaken var att kylskåpet varken var stabilt placerat eller säkrat mot tippning.


Ämnen i artikeln:

Coop Butiker och StormarknaderCoop VästCoop Sverige

En anställd på Coop i Grebbestad bröt både ben och knä efter att ha fått ett kylskåp över sig. Det skriver Strömstads Tidning.

Nu döms företaget att betala 225 000 kronor i böter.

Det var för knappt två år sedan, den 26 december 2019, som olyckan inträffade. Medarbetaren skulle fylla på dricka i ett kylskåp, detta var uppställt på en lastpall och föll över och skadade den anställda. Flera frakturer kunde konstateras efteråt på både ben och knä.

Enligt Åklagarmyndigheten hade inte tillräckliga åtgärder för en säker arbetsmiljö vidtagits när händelsen inträffade. Kylskåpet var inte stabilt placerat på ett plant underlag och åtgärder för att säkra kylskåpet mot tippning och fall saknades.

Det är Coop, ingen enskild person, som åläggs att betala boten. Den som ansvarar för arbetsmiljön i butiken hade visserligen agerat oaktsamt men inte haft för avsikt att skada någon, enligt Åklagarmyndighetens strafföreläggande.

 

Agneta Renmark

redaktionen@dagligvarunytt.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev