lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Kronfågel varslar 50 om uppsägning: ”Vi ser en dipp i marknaden”

Publicerad: 25 april 2023, 08:09

Kronfågel ser en dip i marknaden. Nu varslas personal om uppsägning.

Foto: Pontus Edman

Kronfågel varslar omkring 50 anställda vid sitt slakteri om uppsägning. ”Vi förstår att detta skapar oro”, säger kommunikations- och hållbarhetschefen Janneke Wackerberg.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Kronfågel har varslat drygt 50 av sina 900 medarbetare vid slakteriet i Valla i Katrineholms kommun om uppsägning, avslöjar Katrineholms-Kuriren.

Uppgifterna bekräftas av Janneke Wackerberg.

– Vi började varsla redan i februari och avsett om varsel handlar om 1 eller 60 personer är det tråkigt. Det är dem som det är fullt fokus på nu. Vi förstår att detta skapar oro och arbetar hårt för att det ska bli så bra som möjligt för alla, säger hon till tidningen.

Janneke Wackerberg, kommunikations- och hållbarhetschef för Kronfågel.

Foto: Juliana Falldin

Flera av de berörda har erbjudits sommarjobb vid slakteriet, berättar hon för Katrineholms-Kuriren. Arbetsförmedlingen och Trygghetsfonden har varit på plats vid slakteriet för att berätta om vilket stöd de drabbade kan få av dem.

Bakgrunden till varslet är det ekonomiska läget.

– Med skenande kostnader i hela värdekedjan över lång tid och en konsument som har mindre över i plånboken på grund av inflationen har även vi behövt göra anpassningar för att vara ett långsiktigt hållbart företag. Vi ser en dipp i marknaden och har anpassat volymen. Nu behövs också förändringar i vårt sätt att arbeta och det påverkar tyvärr cirka 50 tjänster, av 900, säger Janneke Wackerberg.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev