Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Arbetsliv

Kronans Apotek kraftsamlar digitalt – gör stor omorganisation

Publicerad: 18 November 2020, 10:03

Foto: Helena Tell

Kronans Apotek genomför en omorganisation. Ett 30-tal anställda vid servicekontoret berörs. ”Den nya organisationen och arbetssätten kommer innebära att vi bättre kan möta våra utmaningar och våra kunder”, säger vd Anders Torell.


Kronans Apotek stuvar om i organisationen. Syftet, enligt ett pressmeddelande, är att öka fokuset på digital utveckling, skapa mer tvärfunktionella arbetssätt och en högre förändringstakt.

– Vi behöver vara snabbare, ge kunderna ett samlat erbjudande digitalt och fysiskt, vi behöver bli ännu mer datadrivna i vårt arbetssätt och ta en tydligare position på marknaden, säger Anders Torell.

Verksamheten ska nu utgå från den digitala utvecklingen och det finns ett behov av att utöka den digitala kompetensen. Ett 30-tal av servicekontorets 120 anställda kommer att beröras. Nyckelpersoner kommer att rekryteras och fler medarbetare få nya roller och organisationstillhörighet.

Enligt företaget innebär omorganisationen, som ska träda i kraft den 1 januari 2021, ingen övertalighet.

– Kunderna ser oss som ett företag, då måste vi än mer agera som ett företag i alla våra försäljningskanaler. Vi ska tillsammans ge en så sammanhållen och bra kundupplevelse som möjligt, säger Anders Torell. 

Andreas Dyrberg-Skog

Reporter

Andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.