onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Kedjan förser personalen med självtester: ”Bidra till att minska smittspridningen”

Publicerad: 10 maj 2021, 08:52

Lidl förser sina medarbetare med självtester för att de själva ska kunna testa om de smittats av covid-19.

Foto: Getty Images

Lidl låter personalen själva testa om de har smittats av coronaviruset. Medarbetarna förses nu med självtester – men de väljer själva om de vill använda dem.

Ämnen i artikeln:

LidlCorona

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Vi tar ytterligare ett steg i vårt ansvarstagande som arbetsgivare genom att bidra till att minska smittspridningen i samhället och öka säkerheten för våra medarbetare och kunder. Därför kommer vi nu att erbjuda alla våra drygt 5 000 medarbetare gratis självtester, säger Helena Erlingsjö, HR-direktör för Lidl i Sverige. 

Testet är CE-märkt och godkänt av ett oberoende företag. Medarbetaren utför provtagningen på sig själv och vid positivt svar uppmanas den kontakta 1177 eller sin vårdcentral. Samtidigt bygger det på frivillighet – den anställde väljer själv om den vill utföra testet. 

Det här är den senaste i en rad åtgärder som Lidl vidtagit för att bidra till att skapa en tryggare och säkrare miljö i sina butiker, både för personal och kunder. 

Sedan tidigare erbjuds personalen bland annat visir och tre olika sorters munskydd. 

Utökade öppettider för personer i riskgrupp, utökade städrutiner samt tillgång till handsprit på flera ställen i butikerna är andra åtgärder. 

Dessutom finns alltid en trängselvakt på plats. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev