Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Katrineholmsbutiker skänker fem procent av dagsförsäljningen: ”Känns bra att gå från ord till handling”

Publicerad: 3 mars 2022, 13:08

Pierre och Erica Börjesson, Ica Supermarket specialtjänst, Emil och Anna Remröd, på Ica Maxi och Hanna Seger och Magnus Jeppsson på Ica Nära gör gemensam sak och skänker till krigets offer.

Foto: Ica

Tre Ica-butiker i Katrineholm gör gemensam sak och skänker fem procent av dagsförsäljningen till krigets offer. ”Vi är konkurrenter på samma marknad, men vi står enade i att hjälpa till i den här situationen”, säger handlaren Magnus Jeppsson.


Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


LÄS MER: Handlare samlar in pengar till Ukraina: ”Om alla gör lite blir det mycket”

Butiksinitiativen för att samla in pengar till krigets offer i Ukraina fortsätter. Nu gör Katrineholmsbutikerna Ica Maxi, Ica Supermarket Speceritjänst och Ica Nära gemensam sak och skänker fem procent av dagsförsäljningen på måndag till Röda Korset.

– Vi är konkurrenter på samma marknad, men vi står enade i att göra det vi kan för att hjälpa till i den här situationen. Med vårt gemensamma initiativ, hoppas vi inspirera andra företag i vårt närområde att göra något liknande, säger Magnus Jeppsson som är handlare på Ica Nära i Katrineholm.

Det var Emil Remröd, handlare på Ica Maxi i Katrineholm som tog kontakt med Magnus Jeppsson och handlarna Erika och Pierre Börjesson på Ica Supermarket Specerietjänst.
I morse träffades de och lade upp riktlinjerna.
Nu sprider de initiativet via sina sociala medier. 

I Magnus Jeppssos Ica Nära butik skulle fem procent av dagsförsäljningen en normal måndag innebära att mellan 10-12.000 kronor kan skänkas till Röda Korsets arbete. 

– Nu är det flera parametrar som spelar in. Förhoppningen är ju att många av våra kunder väljer att handla just på måndag för att kunna vara med att bidra. Det känns bra att gå från ord till handling och bidra konkret, säger han till Dagligvarunytt. 

LÄS MER: Så stöttar kedjorna: ”Vi står i startgroparna med olika insatser”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev