Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Ica Supermarket i Sjöbo nyöppnar – och laddar med butiksmingel

Publicerad: 9 november 2021, 12:52

I morgon öppnar nya Ica Supermarket i Sjöbo. Konstruerad helt i svenskt korslimmat trä, är det en byggnad med lågt klimatavtryck. Förutom väggar, tak och stomme i trä har byggnaden en fasad i grånande cederträ.

Foto: Pressbild

I morgon slår Ica Supermarket i Sjöbo upp dörrarna till sina sprillans nya lokaler och handlarparet Lotta och Åke Malmström är fulla av förväntan. ”Men just nu är det kaos – alla rycker i oss”, säger de till Dagligvarunytt.


Ämnen i artikeln:

Icahandlarnas FörbundIca SupermarketIca SverigeIca Gruppen

I åtta år har Lotta och Åke Malmström drivit sin Ica-butik på Planteringsgatan i Sjöbo. I lördags var det stor utförsäljning av alla varor innan den gamla butiken stängde för gott, för att i stället öppna på nytt i morgon i helt nybyggda lokaler i hjärtat av handelsplatsen Sjöbo Väst – ett drömläge enligt handlarparet.

När Dagligvarunytt ringer är det fullt upp med att hinna klart med allt inför öppningen.

Även invändigt skapas en speciell känsla med väggar och tak i trä och takfönster med dagsljus som silar in.

Foto: Pressbild

– Vi sitter mitt i personalutbildning samtidigt som alla rycker i oss. I kväll kör vi mingel med alla medarbetare och deras familjer och i morgon klockan 10 öppnar vi. Så det är lite mycket nu, säger Åke Malmström.

Den nya butiken är något större än den gamla och rymmer såväl fler hyllor som ett bredare sortiment. Planlösningen är varm, välkomnande och öppen, där kunderna kan se när personalen arbetar i bageriet och i kallskänken.

 

Agneta Renmark

Reporter

agneta.renmark@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.