Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Ica skänker tio miljoner till Röda Korset – tillsammans med handlarna: ”Vi är förfärade över kriget”

Publicerad: 2 mars 2022, 09:35

Ica Gruppens vd Per Strömberg.

Foto: Pontus Edman

Ica Gruppen, tillsammans med ägaren Ica-handlarnas Förbund, donerar tio miljoner kronor för att stötta de som drabbas av kriget i Ukraina. ”Vi är förfärade”, säger vd Per Strömberg.

Ämnen i artikeln:

Ica GruppenIcahandlarnas Förbund

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Genom Ica Stiftelsen donerar Ica Gruppen och Ica-handlarnas Förbund tio miljoner kronor kronor för att stötta krigets offer. 

Pengarna öronmärks för Röda Korsets humanitära arbete för utsatta människor i Ukraina liksom för de som är på flykt undan kriget. 

– Vi är förfärade över kriget i Ukraina och det känns helt självklart att hjälpa människorna under en mycket svår kris. Vi, tillsammans med Sveriges Ica-handlare, vill precis som många andra svenska företag stötta på alla sätt vi kan, säger Per Strömberg i en kommentar. 

Ica har i över trettio års tid stöttat just Röda Korsets arbete. 

– I en tid då vi ser enorma behov av humanitärt stöd i Ukraina och dess angränsande länder är det med största tacksamhet som vi tar emot Icas generösa bidrag till vårt arbete med att hjälpa människor i utsatthet. Tack vare Icas vilja att engagera sig och stötta kan vi i svenska Röda Korset och våra systerföreningar hjälpa tusentals människor i och runt om Ukraina, säger generalsekreterare Martin Ärnlöv. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev