Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Här startar krogen en egen livsmedelsbutik: ”Ligger helt rätt i tiden”

Publicerad: 23 september 2021, 11:39

Banken Bar & Brasseri kompletterar verksamheten med egen livsmedelsbutik.

Foto: Pressbild

Krögaren Ingemar Eberstål, som driver Banken Bar och Brasseri i Falun, ska öppna livsmedelsbutik. ”Det ska bli som en saluhall där du både kan handla, äta och dricka” säger han.


Ämnen i artikeln:

Svensk Dagligvaruhandel

Att livsmedelsbutiker driver restaurang och säljer färdigmat av olika slag är en sak. Men nu ska en Banken Bar & Brasserie i Falun göra det omvända: Öppna en livsmedelsbutik som komplement till krogverksamheten.

I en intervju med Falu Kuriren berättar krögaren Ingemar Eberstål om planerna, som tog form när en attraktiv lokal strax bredvid krogen blev ledig.

– Tittar man på stan så ser man att det byggs mer lägenheter. De som bor inne i staden vill ha färdiglagad mat, det känns som att det ligger rätt i tiden.

Han är övertygad om att trenden håller i sig även när pandemin är över.

– Det är bara att titta på Ica och i alla matbutiker. Färdiglagad mat ökar och tittar man på omsättningen i branschen är färdiglagat det som ökar mest, säger Ingemar Eberstål till Falu Kuriren.

I Bankens butik kommer man att sälja kött som de själva styckar, fisk och skaldjur samt ha en stor deli. Utbudet av matkassar ska utökas och de kommer även sälja matlådor från restaurangen.

– Vi siktar på serveringstillstånd. Eftersom vi har restaurangen så nära tänker vi att man ska kunna ta en öl eller glas vin i lokalen, något lättare. Men det blir mer butik än restaurang – tänk saluhallarna i Stockholm där du både kan handla, äta och dricka.

Agneta Renmark

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

Svensk Dagligvaruhandel

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev