onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Här ställer City Gross om klockan

Publicerad: 5 september 2023, 13:30

Marcus Peghmo, butikschef på City Gross i Hässleholm konstaterar att det i dagsläget inte är lönsamt att hålla öppet efter 21.

Foto: Pressbild

Framöver får nattsuddare söka sig över gatan. Nu stänger City Gross i Hässleholm en timme tidigare. ”En längre tid har vi sett att de sena inköpen stadigt minska” säger butikschefen.

Ämnen i artikeln:

City Gross

JB


Sedan butiken öppnade 2016 har de haft öppet mellan 7 till 22, men framöver låser de portarna klockan 21, rapporterar Norra Skåne.

– Är det inte tillräckligt med kunder så kostar det mer än det smakar, säger butikschefen Marcus Peghmo till tidningen.

Butiken i norra Skåne har den senaste tiden sett en minskning av kunder som handlat under kvällens sista timme, till den grad att de inte längre ser någon vits att hålla öppet.

– Vi ser andra köpmönster hos våra kunder. Det är allt färre som handlar hos oss under den sista timmen, så då väljer vi att gå från stängning 22 till stängning 21.

Under pandemiåren såg butikerna hur fler valde att sprida sina inköp under dagen – fler valde att handla på morgonen och senare på kvällen.

– Vi följer sådant här hela tiden, och under de sista 1,5 åren har något skett. Vad det beror på vet jag inte, men under en längre tid har vi sett att de sena inköpen stadigt minskar, säger butikschefen men betonar också att det ständigt sker förändringar bakom kulisserna.

LÄS ÄVEN: City Gross i Örebro var nere för räkning – så leder hon nytändningen: ”Presterar bäst under press”

– Sådan är branschen, och vi anpassar oss mycket veckovis efter våra köpmönster. Att man drar ner på öppettiderna är inte så vanligt, så då märks det utåt på ett annat sätt.

Dock är det inte tal om några personalneddragningar, trots den kortare dagen.

– Nej det är andra tidpunkter där vi ser en större efterfrågan, så vi har flyttat timmar från kvällar till dagar och tidpunkter där behovet är större.

Innan beslutet fattades gjordes en riskbedömning, och eftersom det rör sig om så få kunder som handlar efter klockan 21 har butiken valt att gå vidare med tidigareläggningen. Däremot stänger inte butikschefen dörren för att lätta på låset framöver.

– Självklart kommer vi att utvärdera detta efter ett tag, och finns det ett annat behov så får vi se över det.

LÄS OCKSÅ: City Gross vd i stor intervju – om vändningen, Axfoods köp och lågpris: ”Det talar för oss”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev