onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Handlaren fick oväntad hjälp – när butiken gick på knäna: ”Riktigt kritiskt”

Publicerad: 7 februari 2022, 08:50

Einar Carlsson, handlare för Ica Nära i Hoting. Foto: Pressbild

Hallå där Einar Carlsson, handlare, Ica Nära i Hoting i Ångermanland. Din butik har som så många andra drabbats hårt av sjukskrivningar och karantänsregler. Men ni fick oväntad hjälp när det var som mest kritiskt -berätta!

Ämnen i artikeln:

Ica NäraCorona

SB


– Ja, butikens tidigare handlare, Anna-Lena Jonsson hade ryktesvägen hört att vi hade det tufft. Hon ringde och frågade om hon kunde hjälpa till. Det är 1,5 år sedan som hon överlät butiken till mig, hon driver numera Ica Nära i Ramsele, sex mil härifrån.

Hur illa var det med frånvaron?
– Riktigt kritiskt. Fem av sex av mina medarbetare var borta när det var som värst och det varade i fem dagar innan två kom tillbaka. Det kändes nästan hopplöst ett tag. Man sätter samtidigt saker och ting i perspektiv. Tänker på kollegor som mist sin butik i en brand eller de stackas gränshandlarna som drabbats så hårt.

Hur resonerade du kring butiken?
– För att överhuvudtaget kunna hålla samhällets enda butik öppen krävs två saker: varupåfyllning och kassabemanning. Jag prioriterade det. Drog ner på öppettiderna, skippade alla arbetsuppgifter som kräver extra handpåläggning som bakeoff och macktillverkning.

Hur är läget nu?
– Nu är vi igång igen som vanligt. Men jag känner enorm tacksamhet mot en kollega som själv hörde av sig. Vi fick även lite hjälp av en pensionerad, tidigare handlare.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev