söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Handelns Mäktigaste 2023: Sista chansen att påverka listan!

Publicerad: 22 maj 2023, 07:07

I måndags öppnade röstningen till Handelns Mäktigaste och intresset är stort. Du har fortfarande chansen att påverka årets lista – men inte länge till.


2022 utsågs Revolution Race-grundaren Pernilla Nyrensten till Handelns Mäktigaste tätt följd av Axfoods vd Klas Balkow.

Nu ska årets lista fastställas.

– Det har hänt otroligt mycket det senaste året, så räkna med ganska stora förändringar på listan, säger Fredrik Svedjetun, chefredaktör på Dagligvarunytt och Market, och fortsätter:

– Toppchefer har slutat och börjat, nya trender och företeelser har tagit över och tidigare vinnarföretag har fått en helt annan verklighet att tacklas med. Årets lista med nominerade speglar den tid handeln befinner sig i – nu återstår bara att mejsla fram vilka som bör befinna sig i botten och vilka som hör till toppen. Och här behöver vi hjälp av våra läsare!

En jury som består av representanter från Dagligvarunytt och Market har tillsammans med läsarna utsett 110 nominerade.

Nu pågår den slutliga röstningen om vilka 100 namn som tar plats på listan – och vem eller vad som tar hem förstaplatsen, Handelns Mäktigaste 2023. Över 1 000 röster har redan kommit in. Utnyttja möjligheten att påverka listan du också, innan röstningen stänger på fredag 26/5 klockan åtta på morgonen.

– Vi uppmanar alla läsare att gå in och rösta. Det här är en utmärkelse och en lista som vi gör tillsammans med våra läsare, så vi uppskattar verkligen allt stöd och all hjälp vi kan få, säger Fredrik Svedjetun.

Klicka här för att läsa mer om kandidaterna – och lägga din röst! 

Handelns Mäktigaste

• Tidningarna Dagligvarunytt och Market har delat ut utmärkelsen Handelns Mäktigaste sedan 2014. Listan omfattade först 68 namn (efter Dagligvarunytts födelseår 1968) men utökades 2018 till 100 namn.

• En jury bestående av representanter för Dagligvarunytt och Market har tillsammans med läsarna nominerat de kandidater som bedöms ha haft mest makt och påverkan på svensk detaljhandel under det senaste året.

• Läsarna har utsett sina kandidater genom en öppen nomineringsprocess på Market.se.

• Nomineringen har ingen ambition att vara vetenskaplig utan är en bedömning utifrån vad personerna (eller företeelserna) i sina roller åstadkommit under året. Nomineringsjuryn utgår från kriterierna mediegenomslag, formell makt, informell makt och extraordinära faktorer.

• Från 22 maj till 26 maj kl 8 på morgonen pågår omröstningen som, i kombination med juryns bedömning, mynnar ut i listan över de 100 mäktigaste i svensk detaljhandel.

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev