Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag10.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Arbetsliv

Han betalar ut coronabonus till sina medarbetare – upp till 12 000 extra i plånboken

Publicerad: 23 april 2021, 10:59

Ica Kvantum-handlaren Jan Håkansson ger sina medarbetare coronabonus.

Foto: Montage: Daniel Norman

Medarbetarna på Ica Kvantum Fjällbacken i Gävle får upp till 12 000 kronor extra som betalas ut nu i dag tillsammans med aprillönen. ”Jag är lika överraskad som alla andra” , säger butikschefen Jimi Norling.


Ämnen i artikeln:

Ica KvantumIca Sverige

Coronapandemin har haft en enorm påverkan på dagligvaruhandeln, där många medarbetare både utsatts för risker och gjort extraordinära insatser för att säkra livsmedelsförsörjningen.

Detta är något som handlaren Jan Håkansson, som driver Ica Kvantum i Fjällbacken, valt att uppmärksamma och premiera i form av en bonus som betalas ut till samtliga anställda nu i dag.

– Vi fick reda på det 1 april och visste väl först inte om vi skulle tro att det var ett aprilskämt eller på riktigt, säger Jimi Norling, som blir det som svarar på Dagligvarunytts frågor i dag när handlaren själv inte går att nå.

– Jag vet ju att det har varit ett bra år för butiken men samtidigt ganska kämpigt för alla medarbetare som jobbat i ett utsatt läge med risk för smitta samtidigt som det varit väldigt mycket att göra. Det är ett otroligt arbete de gjort som nu belönas.

Alla de som jobbade under 2020 och som fortfarande jobbar kvar i butiken kan ta dela av bonusen, totalt handlar det om 55 medarbetare.

Hur mycket man får beror på antalet arbetade timmar; en heltidsanställd får runt 12 000 kronor.

Mer bonus

Som Dagligvarunytt tidigare skrivit om så är det flera dagligvaruaktörer som betalat ut en särskild coronabonus till sina anställda för 2020.

På central nivå betalade exempelvis Ica Gruppen ut 10 000 kronor per anställd.

Och Coop Norrbotten, med sina 42 butiker, gav alla anställda en bonus som motsvarar cirka 9 000 kronor för en heltidsanställd.

Tidigare har Axfood utökat julklappen till alla anställda till 1 000 kronor, och Lidl gav alla medarbetare förhöjd rabatt och ett presentkort på 1 400 kronor. 

 

Agneta Renmark

Reporter

agneta.renmark@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica KvantumIca Sverige

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.