söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Fingertopp på Coop, truckolycka på Lidl och fall på Ica – här är polisens bilder från otäcka incidenterna

Publicerad: 13 juni 2022, 09:46

Efter att en medarbetare skurit av sig tummen på Coop utredde polisen händelsen. Vid en fallolycka på Ica tillkallades polis direkt. Bilderna kommer från polisens utredningar om vållande till kroppsskada.

Skärmaskiner sticker ut i Arbetsmiljöverkets statistik, som den faktor som orsakar flest skador inom livsmedelshandeln. Här är tre exempel på olyckor som anmälts till Arbetsmiljöverket senaste halvåret.

Ämnen i artikeln:

CoopLidlIca Sverige

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


3 december. Coop, Stockholm. Arbetsolycka. 

Person skär av sig toppen på sin högra tumme i en skärmaskin. Åker med ambulans till sjukhuset. Uppger i polisförhör att hen fått utbildning, att hen hade plasthandskar på sig och att alla säkerhetsspärrar på skärmaskinen fungerade. Personen säger att det var en olyckshändelse som skedde på grund av stress. Arbetsmiljöverket gör en inspektion 21 december. Misstänker ej arbetsmiljöbrott. Ärendet avslutat. 

LÄS OCKSÅ: Långa slitsamma pass i kassan är historia – så jobbar Ica-butiken med kassaschemat: ”Banbrytande när självskanningen kom” 

11 mars. Lidl, Uppsala. Olycksfall. 

Person ska parkera truck för laddning, har för hög fart, tappar kontrollen. Trucken träffar påkörningsskyddet och studsar in i foten. ”Foten är bruten och medarbetare sjukskriven minst 3-4 veckor.” Ärendet avslutat. 

4 maj. Icas lager, Helsingborg. Arbetsolycka. 

Person monterar plåtskivor på höga vagnar och står på en pall. Trampar utanför pallen och faller till marken. Får åka med ambulans till sjukhuset. Uppger för polisen att olyckan var hens eget fel och inte skedde till följd av bristande rutiner eller säkerhetsföreskrifter inom Ica. Ärendet avslutat. 

LÄS OCKSÅ: Medarbetaren blev instängd i en frys – nu krävs butiken på åtgärder: ”Det är lätt att ta saker för givet” 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev