Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Facket kräver skadestånd av Apotea efter tvist om OB-ersättning

Publicerad: 15 juli 2021, 12:15

Facket stämmer Apotea efter tvist.

Foto: Pressbild

Apotea har inte betalt ut tillräckligt med OB-ersättning till tolv anställda. Det hävdar fackförbundet Unionen som har lämnat in en stämningansökan mot e-handelsjätten.


Apotea stäms av fackförbundet Unionen, rapporterar Di som hänvisar till Nyhetsbyrån Siren. E-handelsjätten ska enligt fackförbundet inte ha betalat ut tillräcklig OB-ersättning till tolv anställda och nu krävs Apotea på flera hundratusen i skadestånd. 

Apoteas vd Pär Svärdson berättar för Di att det handlar om anställda som har varit tjänstelediga från sina fasta anställningar, men som har arbetat extra under helgerna. 

– De har haft samma ersättning som de som jobbar på helgen. Enligt vår personalavdelning har vi gjort helt rätt, men det tycker inte Unionen, säger han till tidningen. 

Stämningsansökan har lämnats in till Arbetsdomstolen. Men Arbetsdomstolen ska inte ha meddelat om de kommer att pröva fallet eller inte.

Julia Forsberg

Reporter

julia.forsberg@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News