fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

DO utreder uppgifter om sexuella trakasserier på Icas lager: ”Ytterst allvarligt”

Publicerad: 22 oktober 2021, 11:50

Diskrimineringsombudsmannen har fått motta en anmälan om sexuella trakasserier vid Icas lager i Västerås.

Diskrimineringsombudsmannen utreder uppgifter om en osund kvinnosyn och sexuella trakasserier på Icas lager i Västerås. ”Vi ser ytterst allvarligt på uppgifterna”, säger Patrik Frank, förhandlingschef för Ica Gruppen.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Det var i somras som Diskrimineringsmannen, DO, fick in en anmäla om osund kvinnosyn och sexuella trakasserier på Icas lager i Västerås, det rapporterar VLT. 

Mot bakgrund av det har DO valt att inleda en utredning. I ett nästa steg ska Ica svara på ett antal frågor utifrån anmälan. 

Från Icas håll ser man allvarligt på uppgifterna. 

– Vi har tagit del av anmälan och kommer att lämna vårt yttrande till DO inom kort. Vi ser ytterst allvarligt på uppgifterna som framkommit och en intern utredning har initierats. Ica arbetar ständigt för att säkerställa en trygg och inkluderande arbetsmiljö på vår arbetsplats”, säger Patrik Frank till tidningen och fortsätter. 

– Icas grundsyn bygger på respekt för varje människas unika och lika värde. Vår verksamhet är präglad av mångfald och vi ser, förstår, tillvaratar och värdesätter det unika hos varje individ. Vi har tydliga riktlinjer för diskriminering som innebär att Ica som arbetsgivare tar avstånd från all form av diskriminering, sexuella trakasserier och övriga trakasserier. 

Patrick Ohlin, som är klubbordförande för Handels på arbetsplatsen, välkomnar även han utredningen. 

– Alla signaler på ohälsa och framför allt när det kommer till diskriminering och sexuella trakasserier tycker vi att det ska belysas, och riktar strålkastarljuset på det, säger han till VLT. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev