Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Coops medlemmar och konsumentföreningarna skänker över fem miljoner kronor till krisinsatser i Ukraina

Publicerad: 8 mars 2022, 08:25

Miljontals människor flyr det krigsdrabbade Ukraina.

Foto: Getty Images

Coops medlemmar har fram till i dag skämt 3,3 miljoner kronor till Unicefs arbete för att stötta barn och unga i krigets Ukraina. Dessutom har de 28 konsumentföreningarna runt om i landet skänkt två miljoner till Röda korset. ”Det känns fantastiskt att vi kan samlas och visa vårt gemensamma stöd”, säger KF:s styrelseordförande Leif Linde.

Ämnen i artikeln:

CoopKFCoop VästCoop VärmlandCoop GotlandCoop NordCoop NorrbottenKonsumentföreningen StockholmCoop Kristianstad/Blekinge Coop MittCoop Oskarshamn

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Coop har gett medlemmarna möjligheten att omvandla sina intjänade medlemspoäng till pengar och skänka dem till krisinsatser på plats i Ukraina. 

Hittills har 22 000 poängdonationer gjorts vilket resulterar i 3,3 miljoner kronor till Unicefs arbete för att stötta barnen i det krigsdrabbade området. 

Insamlingen kommer att fortsätta. 

– Det finns en stor vilja från våra medlemmar att vara med och hjälpa till. Möjligheten att omvandla intjänade poäng till stöd för Ukraina känns därför helt rätt, säger Annelie Borg Lundgren, vd för Coop Värmland i en kommentar. 

Som ett komplement till det har de 28 konsumentföreningarna inom Coop valt att skänka två miljoner kronor till Röda korsets insatser i Ukraina. 

– När vi i föreningarna sedan skjuter till kapital blir det till en gemensam manifestation för Ukraina som vi gör tillsammans med våra medlemmar och ägare, fortsätter Anneli Borg Lundgren. 

Bakom initiativet står Konsumentföreningen Stockholm med vd Lars Ericson i spetsen. 

– Jag är stolt över att vi tillsammans kan vara med och bidra till att stötta människor i kris. Det som sker i Ukraina just nu är oacceptabelt och det utsätter människor för ett ofattbart lidande, säger han. 

KF:s arbetande styrelseordförande Leif Linde säger så här om insatsen. 

– Det känns fantastiskt att Coops medlemmar och våra konsumentföreningar kan samlas och visa vårt gemensamma stöd för Ukrainas befolkning i denna mycket bekymmersamma tid. Som medmänniskor vill vi alla vara med och bidra och hjälpa på de sätt vi kan. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev