fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

City Gross nota för stöket – 300 000 kronor

Publicerad: 22 augusti 2023, 11:16

Foto: Agneta Renmark & Miriam Järlesjö

Butikens parkering agerar mötesplats för bilintresserade. Chefen vädjar nu till kommunen: ”De förstör våra papperskorgar. De har förstört våra kundvagnsbås och eldat upp kundvagnar”, säger butikschefen John Svensson

Ämnen i artikeln:

City Gross

JB


På kvällar och nätter samlas bilintresserade vuxna och ungdomar på City Gross i Norrköpings parkering för att mötas och visa upp sina bilar. Detta har lett till stora problem för butiken då de tvingas städa upp efter skadegörelsen som sker i samband. Det rapporterar Norrköpings tidningar tidigare i veckan.

– De förstör våra papperskorgar. De har förstört våra kundvagnsbås, eldat upp kundvagnar, slagit sönder skyltar. Vi lägger ungefär 300 000 per år i skadegörelsereparationer på parkeringen tillsammans med fastighetsägaren, berättar City Gross butikschef John Svensson till tidningen.

Butikschefen menar att problemen har förvärrats sedan pandemin, att platsen tidigare varit en populär samlingsplats – men skadegörelsen var inte lika omfattande då.

– Det stora problemet är egentligen att det har blivit till en festplats. Att det är mycket fester, fylla och alla de här grejerna. Det började lite under corona, när ungdomarna behövde någonstans att vara och så har det tilltagit.

Butikschef John Svensson, City Gross i Norrköping.

Foto: Pressbild

LÄS ÄVEN: Butiken inför 18-årsgräns nattetid: ”Blir en hängplats som det absolut inte är avsett att vara”

Som ett första steg för att lösa problemet har butiken varit i kontakt med polisen, som i sin tur kallat in nattvandrare att för att få en överblick på situationen. John Svensson följde med vid ett tillfälle och träffade ungdomarna som brukar mötas på kvällarna.

– Jag frågade vad de gjorde här och hur det brukade vara och vad som händer. Liksom uppfattningen om platsen och varför man valde att vara där. Det är trevliga och artiga ungdomar som verkar tycka det är kul att vi var där och pratade med dem och intresserade sig för dem.

Han tror däremot inte att nattvandrarna kommer kunna lösa problematiken mötesplatsen orsakar dem, och har bokat ett möte med kommunen för att komma till bukt med vad han ser som grundproblemet.

– Vi vill föra en dialog med dem kopplat till: vad finns det för andra lösningar? Finns det någon annanstans man skulle kunna erbjuda bilburen ungdom att vara, en bättre plats än bland kunder och bland bostadsområden?

Han poängterar att han hyser förståelse för ungdomarna, att de vill ha någonstans att träffas och umgås. Målet är egentligen inte att köra bort dem fullständigt.

– Önskan är ju att man återgår till att vara en samlingsplats för de som är intresserade av bilsport och bilar och vill träffas och umgås och hänga. Att man slutar att störa och kanske inte har det som en festplats.

LÄS OCKSÅ: Butiken tog hjälp av trygghetsvärdar för att minska stöket: ”Ett problem som underdrivs”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev