onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Betydande nota efter stormen Hans: ”Det var kaos”

Publicerad: 15 augusti 2023, 07:38

Stora Coop i Kållered.

Foto: Susan Karling

Ovädret Hans blev en kostsam historia för Stora Coop i Kållered. Niklas Höglind är nu kritisk till kommunens förebyggande arbete. "Det är inte löst på något sätt", säger han till Mölndals-Posten.


Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Stora Coop i Kållered söder om Göteborg drabbades hårt av ovädret Hans i förra veckan, som Dagligvarunytt tidigare rapporterat.

Efter ett rejält skyfall på onsdagen den 9 augusti tvingades butiken stänga tillfälligt när parkeringsplatsen utanför svämmat över och elen gått.

LÄS OCKSÅ: Stormen Hans fällde träd över butiken: ”Vi hörde en smäll”

Godsmottagningen på baksidan av butiken var under en period helt oåtkomlig för transporter – och vattnet endast 35 centimeter från att tränga in i lokalerna.

Stormarknadschefen Niklas Höglind uppgav då att man sannolikt skulle bli tvingade att slänga allt kött och de varor som måste kylas till fyra grader.

Nu uppger han för Mölndals-Posten att så blev fallet och att ovädret kostat butiken "mycket pengar och mycket jobb".

– Vi kunde inte ta emot varor på två dagar, på onsdag var det kaos och på torsdagen fick vi lossa allt på parkeringen på framsidan, säger han till tidningen.

Butiken öppnade emellertid redan senare på onsdagen efter att personalen byggt provisoriska broar in till butiken, och man hade trots ovädret en del kundtrafik.

– Förvånansvärt ja, det hade vi. Det var många som trotsade vädrets makter och kom i stövlar, säger han.

Han menar vidare att det nu krävs åtgärder för att säkerställa att något liknande inte sker igen.

LÄS OCKSÅ: Experten om priskriget: Därför hakar inte konkurrenterna på Coop

Kållered drabbades av omfattande översvämningar även 2019 och Mölndals kommun har sedan dess rensat och röjt upp i ån som rinner genom området. Men tilltagen har inte visat sig vara tillräckliga, enligt Niklas Höglind som säger att vattenmassorna nu ändrat riktning – 2019 svämmade framsidan av butiken över och i år blev det i stället baksidan.

– Det är inte löst på något sätt. Det var ju inte bara vi som drabbades, motorvägen stänges av och hus på andra sidan vägen fick översvämning. Hela Kållered har en gemensam vilja att detta inte ska hända igen, säger han till Mölndals-Posten.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev