Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Axfood prisas för sitt mångfaldsarbete: ”Imponerar med sitt glasklara och handgripliga arbete”

Publicerad: 24 oktober 2022, 06:22

Axfoods vd Klas Balkow.

Foto: Gustav Kaiser

Stiftelsen Albright prisar Axfood för koncernens målmedvetna arbete med jämställdhet, mångfald och inkludering. ”En självklar och viktig del av affären”, säger vd Klas Balkow.

Ämnen i artikeln:

Axfood

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I år är det åttonde året i rad som Albrightstiftelsen delar ut Albrightpriset till svenska bolag som arbetar och visar resultat för ökad mångfald och inkludering. 

I år är det två aktörer som får dela på priset, Axfood och Hemnet. 

– Att två så vitt skilda bolag samtidigt uppvisar så urstarka ambitioner inom mångfald och inkludering bevisar att frågorna är upp till varje ägare och vd. Det går inte att skylla på bransch eller historik. Utan den centrala frågan är: hur vässar vi framgången? Axfood och Hemnet har svaret, säger Amanda Lundeteg, vd för stiftelsen, i en kommentar. 

Gemensamt för aktörerna är det långsiktiga tillvägagångssättet, där de avsätter tydliga resurser, sätter mål, mäter utfall och följer upp resultatet med relevanta åtgärder. 

– Vinnarna bevisar att alla bolag har möjligheter att lyckas med arbetet för mångfald. För varje bolag må vara unikt men framgångsreceptet för mångfald och inkludering är det samma oavsett bransch eller bolagsstorlek, säger Amanda Lundeteg. 

LÄS OCKSÅ: Klas Balkow om superlyftet, viktiga vägvalet vid gränsen – och orosmolnen: ”Kostnaderna kommer att gå upp”

Albright lyfter också fram att både Axfood och Hemnet arbetar med genomtänkta och kontinuerliga mätningar av medarbetarnas upplevelse av inkludering. 

För Axfoods del lyfter Albright fram att koncernen identifierat rekrytering som ett viktigt verktyg för att bredda mångfalden bland medarbetarna. 

Dessutom är mångfald och inkludering en central del i koncernens introduktion av nya medarbetare och vid utbildningar inom ledarskap och rekrytering. 

– Axfood imponerar med sitt glasklara och handgripliga arbete. De anonymiserar exempelvis testresultat för att minimera omedvetna fördomar vid anställning, säger Amanda Lundeteg. 

Så här kommenterar vd Klas Balkow priset. 

– Axfood ser mångfald, jämställdhet och inkludering som en självklar och viktig del av affären. Vi möter miljoner kunder varje vecka och måste därför ha en organisation där våra medarbetares olika kompetenser, perspektiv och potential tas tillvara, och vi kan möta alla våra kunders behov. 

LÄS OCKSÅ: ”Enastående utveckling i Willys” – Axfoods tillväxt långt över index

Albrightprisen

Priset delas ut av stiftelsen Allbright, som är en partipolitiskt obunden och icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner inom näringslivet.

I ett första steg nominerades samtliga börsbolag med en jämn könsfördelning i ledningsgruppen. 

Vinnaren utses sedan efter en gedigen process med medarbetarenkäter och intervjuer med vd som sedan analyseras av en jury, vilken utser vinnaren. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev