Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Dagligvarunytt söker affärsjournalist

Bonnier Business Media, Stockholm

Ansök nu

Om oss
Dagligvarunytt är Sveriges ledande affärstidning för personer yrkesverksamma inom dagligvaruhandeln och livsmedelsindustrin. Vi ger ut en tidning varje vecka (totalt cirka 40 utgåvor per år) och publicerar dagligen nyheter och fördjupningsjobb på vår sajt dagligvarunytt.se. Dagligvarunytt genomför också flera event varje år.

Målet med vår verksamhet är att erbjuda granskningar, kartläggningar, inspiration, analyser och nyheter som hjälper våra läsare att fatta välgrundade beslut och navigera rätt i den snabba utveckling som dagligvaruhandeln befinner sig i. Det ska löna sig att prenumerera på Dagligvarunytt.

Dagligvarunytt hette tidigare Icanyheter och var tillsammans med tidningen Market en del av Hakon Media. Sedan våren 2020 ingår Dagligvarunytt och Market i Bonnier Business Media/Di-Gruppen som är en del av Bonnier News. Di-gruppen är ett av Sveriges största mediehus med 30 varumärken inom business to business. Vi är närmare 400 anställda med en omsättning på över en miljard kronor.

Om jobbet
Du arbetar i tätt samarbete med chefredaktören och resten av redaktionen på Dagligvarunytt. Eftersom vi är en liten redaktion hjälps vi åt med allt, och du förväntas kunna bidra med en palett av olika jobb – alltifrån större granskningar, kartläggning eller intervjuer till korta nyhetsjobb, notiser och enkäter. Därför är det viktigt att du trivs med varierande arbetsuppgifter samt att du är en lagspelare som alltid är beredd att hugga i där det behövs. Vi ser helst att du brinner för affärsjournalistik och gillar att hålla koll på siffror och rapporter som avslöjar hur det går för branschen och dess företag. Eftersom vi strävar efter att leverera snabba nyheter på vår sajt behöver du också ha sinne för nyheter och förmåga att fort sno ihop en nyhetsartikel när något händer i branschen.

Stora delar av Dagligvarunytts digitala utbud befinner sig bakom betalvägg, och ett uttalat mål är att få fler ”gratisläsare” att konvertera på sajten och gå över till att bli betalande prenumeranter. Här är det viktigt att du har en förståelse för vad som engagerar läsarna, samt vilken typ av material och kunskap som de är beredda att betala för. Viktigt är också att du har förmågan att kunna presentera innehållet på ett intresseväckande sätt i bild, rubrik och ingress.

I jobbet ingår till exempel att:

  • Producera snabba nyheter.

  • Producera artiklar som lockar läsare att bli prenumeranter och ger tydlig affärsnytta till våra befintliga betalande läsare.

  • Publicera ditt material digitalt.

  • Förpacka journalistiken på ett sätt som gör att det väcker intresse och lockar till vidareläsning.

  • Följa utvecklingen i de branscher som vi bevakar och hålla dig uppdaterad om ”det senaste”.

  • Delta i idéarbetet vad gäller planeringen av både tidningen och sajten.

Är du rätt person för jobbet?
Vi söker dig som är självgående, driven, strukturerad och flexibel i din yrkesroll. Vi vill också att du är en lagspelare som hjälper dina kollegor vid behov och bidrar till god stämning. Om du dessutom har de branschkunskaper som krävs – eller har ett intresse för dagligvaru- och övrig detaljhandel – är du troligen rätt för jobbet som reporter på Dagligvarunytt.

Kvalifikationer

  • Minst 1-2 års erfarenhet av reporteryrket.

  • Erfarenhet av och intresse för affärsjournalistik och siffror.

  • Du är en bra skribent och har förmågan att skapa engagerande och konverterande artiklar som våra läsare vill ta del av.

  • Du är intresserad av dagligvaruhandeln och känner att du vill fördjupa dig mer i våra bevakningsområden.

Goda kunskaper i Photoshop och Infogram är meriterande, liksom erfarenhet av att sprida redaktionellt innehåll i sociala medier.

Praktiskt
Tjänsten är en tillsvidareanställning.
Redaktionen består av fyra reportrar, en redigerare samt en chefredaktör som ansvarar för både Dagligvarunytt och Market. Dagligvarunytt arbetar tätt ihop med Market och visst utbyte sker mellan titlarna. Vi sitter placerade i “tidningshuset” på Gjörwellsgatan 30, Marieberg/Kungsholmen i Stockholm. Här sitter totalt 18 branschredaktioner, samt Dagens industri, på ett och samma våningsplan.

Bonnier News tar tillvara kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald. Vi ser fram emot din ansökan!Publicerad 2021-11-22

Ansök nu