Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stängning

Utredning om matfusk i Storlien läggs på is - handlarna försvunna

Publicerad: 17 november 2020, 09:04

Vid en razzia för ett år sedan stängdes Storlien Food Handel efter misstankar om ommärkning av varor, ett brott mot livsmedelslagen. Men nu läggs utredningen på is eftersom butiksägaren har försvunnit utomlands rapporterar Östersunds Posten.


Vid razzian för strax över ett år sedan inte bara stängdes butiken utan även dator, omärkta klisterlappar och märkningsutrustning togs i beslag. Polisen misstänkte detta var bevis för att det pågick storskalig ommärkning i butiken, rapporterar Östersunds Posten.

Dessutom hittades 90 djupfrysta lammkroppar med oklart ursprung i en frysbil på parkeringen i Storvallen. Misstanken var att butiken styckade, märkte och sålde detta kött utan tillstånd.

Det fanns också en lång rad anmärkningar om felaktigt märkta varor. Allergivarningar om nötter fattades på förpackningar och ibland saknades svensk text.

Nu var dags att kalla butikens företrädare till förhör men enligt åklagare Katarina Kjellsson i Sundsvall går de inte att hitta och man misstänker att de befinner sig utomlands.

– Jag vet inte var de är, utredningen får vara vilande tills de reser in i landet igen, säger åklagare Katarina Kjellsson till Östersunds Posten.

I oktober i år gick butiken i konkurs och nu finns 3,26 miljoner kronor i skulder till olika leverantörer. Åre kommun har fordringar på 597 800 kronor på bolaget. Största fordringsägaren är ägaren av butikslokalen som saknar drygt 1 miljon kronor i hyra.

Enligt bokfört värde skulle det finnas ett lager värt 4 miljoner kronor, men enligt konkursförvaltare Torbjörn Pettersson är det helt tomt på hyllorna. Inget finns att sälja efter konkursen.

Andreas Heneborn

Reporter

andreas.heneborn@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News