onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stängning

Stort engagemang kring nedläggningshotade butiker: ”Beslutet inte taget ännu”

Publicerad: 9 januari 2023, 09:25

Coop Kroppkärr i Karlstad och Coop Vintergatan i Kristinehamn är nedläggningshotade.

Foto: Pressbilder

I förra veckan kommunicerade Coop Värmland att de planerar att stänga två av sina butiker. Beskedet har väckt starka känslor. ”Vi kommer förstås att lyssna på vad våra medlemmar har att säga”, säger vd Anneli Borg Lundgren som poängterar att inget beslut är taget än.

Ämnen i artikeln:

Coop VärmlandNedläggning

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Det var i onsdags förra veckan som Coop Värmland kommunicerade att styrelsen vill stänga två mindre stadsdelsbutiker, Coop Kroppkärr i Karlstad och Coop Vintergatan i Kristinehamn.

– En nedläggning är alltid ett tråkigt beslut. Men samtidigt måste vi ta ansvar för föreningens ekonomi, och vi kan inte subventionera olönsam verksamhet hur länge som helst, sa Anneli Borg Lundgren i en kommentar.

Beskedet har väckt starka reaktioner, rapporterar Värmlands Folkblad. Engagemanget har nått Anneli Borg Lundgren.

– Vi kommer att ha öppna medlemsmöten den 12:e januari och vi kommer förstås att lyssna på vad våra medlemmar har att säga, säger hon till tidningen samtidigt som hon konstaterar att hoppet inte är helt ute för butikerna.

– Nej, beslutet är inte taget ännu.

18 januari väntas styrelsen fatta ett slutgiltigt beslut om butikernas framtid.

Bägge butikerna har gått med förlust de senaste åren samtidigt som de är i behov av stora investeringar. I bägge fallen finns det också andra butiker inom någon eller några kilometer.

– Vi driver ju till exempel Stöllet, Sunnemo och Skillingmark, det är också butiker som inte bär sig. Men där finns inget alternativ för kunderna. Det hade känts ännu värre att behöva lägga ner någon av den, säger Anneli Borg Lundgren till Värmlands Folkblad.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev