måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stängning

Problemen blev för stora – här tvingas Matöppet till konkurs: ”Gick inte längre”

Publicerad: 17 februari 2023, 06:25

OBS! Genrebild som inte är hämtad från den aktuella butiken.

Foto: Monika Nilsson Lysell

Matöppet i Önnestad i Kristianstad kommun har försatts i konkurs. Det var ägaren själv som lämnade in ansökan. ”Det gick inte längre att bedriva butiken”, kommenterar denne beslutet.

Ämnen i artikeln:

Konkurs

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Matöppet i Önnestad har ansökt om konkurs, det rapporterar Kristianstadsbladet.

”I helgen ansökte jag om konkurs då det inte längre gick att bedriva butiken, ansökan blev godkänd igår och i dag har utsedd konkursförvaltare tagit över”, stod att läsa på butikens Facebook-sida tidigare i veckan rapporterar tidningen.

Kristianstadsbladet skriver vidare att butiken har haft det kämpigt ett tag. I början av januari förklarade ägaren själv på Facebook att tomma hyllor i butiken berodde på uteblivna leveranser på grund av obetalda fakturor.

"Att stänga är sista alternativet men tyvärr blir det ett måste om jag inte lyckas vända på denna karusellen som tyvärr uppstått”, skrev ägaren då.

Dagligvarunytts stora kartläggning av Matöppet-kedjan, som publicerades 19 januari, visade att butiken omsatte strax över elva miljoner kronor enligt senast tillgängliga bokslut. Samtidigt gjorde verksamheten en rörelseförlust på 204 000 kronor och hade en rörelsemarginal på -1,8 procent.

Håkan Molander, från Amber Advokater, har utsetts till konkursförvaltare, inleder nu ett sedvanligt konkursarbete.

– Parallellt med detta kommer vi söka en ny innehavare av affären. Går inte det kommer vi sälja ut inventarierna. Förmodligen kommer vi inom kort också hålla en konkursförsäljning av det inneliggande lagret av kolonialvaror, säger han till Kristianstadsbladet.

Utförsäljningen av kolonialvaror inleds nu på måndag enligt butikens Facebook-sida.

LÄS OCKSÅ: Unik kartläggning: Så går det för Matöppet – hela listan butik för butik

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev