fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stängning

När Storekey slutar driva Lifvs-butiker i egen regi kan några tvingas att stänga

Publicerad: 9 augusti 2023, 10:47

Roland Brimow, operativ chef Lifvs

Foto: Pressbild

Storekey – bolaget bakom den obemannande livsmedelskedjan Lifvs – ska sluta driva butiker i egen regi. ”Om vi inte hittar franchisetagare kommer vi att stänga”, säger bolagets vice vd Roland Brimow till Enköpings-Posten.

Ämnen i artikeln:

Obemannat

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Att Lifvs ska inleda en expansiv fas med målet att växa genom franchise, avslöjade bolagets vice vd Roland Brimow för Dagligvarunytt i våras.

LÄS OCKSÅ: Han sätter sig vid ratten när Lifvs trycker på gasen och expanderar genom franchise

I slutet av juli berättade Storekey att man inte längre ska driva butiker i egen regi. I stället ska man fokusera på att utveckla Storkey-plattformen som möjliggör obemannade enheter. På den svenska marknaden har Storekey också bland annat Axfood, Skistar och Interflora som kunder.

– Detta är ett helt naturligt steg för oss. Nu ser vi fram emot att helt och hållet fokusera på det som alltid varit vår kärnverksamhet – att utveckla den banbrytande tekniken och koncepten bakom obemannade och hybrida butiker, skriver grundaren Daniel Lundh i ett pressmeddelande.

Målet är att alla butiker i stället ska drivas som franchise. Men framtiden är oviss för flera av butikerna. Det rapporterar Enköpings-Posten om i dag.

– Styrelsen tog det beslutet för några veckor sedan. Om vi inte hittar franchisetagare som kan tänka sig att driva butiker kommer vi att stänga, säger Roland Brimow till tidningen.

Lifvs har i tio egendrivna butiker i Sverige, flera av dem ligger i Enköping med omnejd.

– Vi jobbar dygnet runt med att hitta en lösning med intressenter för att undvika att behöva stänga, men om vi ska vara realistiska kommer vi att stänga ett par butiker inom kort, säger Roland Brimow.

Det finns enligt uppgift till tidningen intressenter till butikerna i Enköping, men ännu är inget klart.

– Vi vet att butikerna betyder mycket på många orter eftersom de inte har någon annan butik nära, då vill vi också vara noga med våra beslut, säger Roland Brimow och tillägger:

– Vi behöver dock agera på beslutet som styrelsen har tagit och det är att vi inte ska driva egna butiker.

LÄS OCKSÅ: Lifvs öppnar sin största butik hittills – och lanserar sortiment för prisjägare

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev