söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stängning

Matöppet-handlare tvingas avveckla: ”Försökt fightas mot de stora kedjorna”

Publicerad: 5 maj 2023, 07:59

”Trots att vi under alla mina år som ägare har haft det knapert och fått kämpa med många arbetstimmar och låg lön så har jag aldrig gått till jobbet med tunga steg och det har varit en ynnest” skriver handlaren Marcus Ahlberg på Facebook.

Foto: Monika Nilsson Lysell

Efter 70 år läggs butiken ner, efter att handlaren hamnat i en ond cirkel av besparingar och minskad försäljning. I ett känslosamt inlägg på Facebook berättar handlaren Marcus Ahlberg om vad som lett fram till beslutet.


Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Efter en låg omsättning under julhandeln sjösatte Marcus Ahlberg en plan för hur hans butik skulle klara 20 procent i minskad omsättning under 2023. Men utfallet blev sämre, och inför påsk fick Marcus Ahlberg en tankeställare. Det berättar han i ett känslosamt inlägg på Facebook.

”Jag har tagit det sorgliga beslutet att avveckla Vara Sparköp (...) Försäljningsminskningen var helt enkelt för kraftig för att jag skulle kunna ha idéer eller ytterligare besparingsplaner.”

LÄS OCKSÅ: Röda listan: Här är 192 bolag i branschen som gör förlust

Vara Sparköp är ansluten till Matöppet, och har mött tuff konkurrens.

”Kanske är man korkad som har försökt fightas mot de stora kedjorna men jag väljer att vara stolt över det vi på Vara Sparköp gjort genom åren”, skriver Marcus Ahlberg på Facebook.

Han beskriver också den onda cirkel verksamheten hamnat i där personalneddragningar påverkat driften.

Omsättning har legat stadigt på 17 miljoner kronor de senaste åren. Men i det senaste bokslutet har vinsten vänt till förlust.

LÄS OCKSÅ: Unik kartläggning: Så går det för Matöppet – hela listan butik för butik

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev