söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stängning

Konkurshotad butik säljs – och lämnar Ica

Publicerad: 17 april 2023, 07:57

Butiken säljer just nu ut sitt sortiment av Ica-varor.

Foto: Monika Nilsson Lysell

Efter att legat ute till försäljning i ett år har matbutiken i Rimforsa nu bytt ägare. Ica-skylten plockas ner och ny leverantör kan bli Frendo skriver Östgöta Correspondenten.

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Ica Nära Rimforsa har legat stadigt på omkring 14 miljoner kronor i omsättning 2017-2021. Eskalerande kostnader under 2022 har tärt på verksamheten, och på den snart 75-årige ägaren Jan Forsén.

– Det är ganska tufft när kostnaderna ökar och vi måste höja priserna så ofta. Det har varit så annorlunda, man kan inte att förutsäga någonting. Det här går inte att jämföra med något tidigare år, sa Jan Forsén till Dagligvarunytt i januari.

Nu har butiken, som legat ute till försäljning länge, fått en ny ägare. Det berättar Östgöta Correspondenten. Annika Karlsson som bor i Rimforsa och tidigare drivit en zoo-butik tänker ge nytt liv till verksamheten.

– Men det här med fastfood, kaffe, dricka, chips och godis och gud vet vad, det växer ju. Och det är ju det vi vill utveckla och tror på. Vad vi vill är att sätta Rimforsa på kartan. För dem som inte vet, att "det är här de serverar just det där speciella"! säger Annika Karlsson till Corren.

LÄS OCKSÅ: Hemköp lägger ner när Willys etableras – butiken räddas av Ica-handlaren

I och med ägarbytet lämnar verksamheten Ica. Livsmedelssortimentet kommer att krympa, enligt Annika Karlsson som funderar på att ansluta sig till Frendo.

– För mig är det ju väldigt skönt. Och just att slippa göra konkurs, det hade inte känts bra, säger Jan Forsén till Corren.

LÄS OCKSÅ: Efter 50 år i butiken längtar handlaren efter ett lugnare liv: ”Ganska tufft när kostnaderna ökar”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev