Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stängning

Klassiska matbutiken stänger – när huset rivs: ”Kunderna kommer sakna att ha oss här”

Publicerad: 14 september 2022, 07:56

Coop Väster på Papegojlyckan i Lund.

Den klassiska Coop-butiken på Väster i Lund stänger verksamheten. Anledningen är att huset ska rivas för att ge plats åt ett nytt kvarter. ”Det har varit känt länge av kunderna”.


Ämnen i artikeln:

Coop

Området på Väster i Lund byggdes på 1970-talet och sedan dess har kvarteret alltid haft en matbutik på Papegojlyckan, senaste åren har den butiken varit Coop. 

Att butiken ska stänga igen har varit känt under en längre tid, men nu närmar sig rivningen och butiken får slå igen portarna i samma veva, rapporterar Sydsvenskan. 

LÄS OCKSÅ: Unik statistik – matpriserna ökar i rekordtakt: ”Härdsmälta”

Anledningen till att stadsdelscentret där butiken huserar ska rivas är för att ge plats åt ett nytt kvarter.

– Det har varit känt länge av kunderna, i två års tid har de kommit in och frågat när vi ska stänga. Nu frågar de när vi startar vår utförsäljning, säger butikschef Daniel Nilsson till tidningen.

Lunds kommuns fastighetsbolag LKF planerar en omfattande modernisering av kvarteret där butiken finns, bland annat ska 140 lägenheter och nya kontorslokaler byggas där.

Det nya bygget ska även innefatta en matbutik och Coop har erbjudits ta över denna, men avböjt. Detta eftersom de redan har flera närliggande butiker, den närmaste bara en kilometer därifrån.

– Det kändes lite som att det blev för mycket med ytterligare en. Jag som butikschef har försökt hjälpa mina anställda så mycket jag kan med att erbjuda de anställda andra tjänster inom företaget, för att stängningen inte ska drabba dem så hårt, säger Daniel Nilsson till Sydsvenskan.

Den 30 september stänger den klassiska butiken för gott.

– Jag upplever att kunderna kommer sakna att ha en butik här. Bor man i området är det en lyx att ha en butik så nära inpå. Framför allt många äldre har sagt att kommer sakna att kunna gå in i liten butik med personal som har varit omtyckta av många, säger Daniel Nilsson.

När det nya byggprojektet kan dra i gång är däremot fortfarande oklart. De skenande prisuppgångarna på material och dylikt hotar bygget att sättas på paus.

– Vi håller på med upphandlingen just nu, i början av oktober vet vi mer, säger Peter Ovenlund, byggchef på LKF, till Sydsvenskan.

LÄS OCKSÅ: Exklusivt – här är kedjorna som höjer priserna mest och minst just nu: ”Ett tufft spel” 

Loke Westberg

Reporter

loke.westberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev