lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stängning

Icas beslut för butiken – efter tuffa åren: ”Då fanns det till slut inget annat val”

Publicerad: 20 mars 2023, 06:58

Ica Nära Cityhallen i Finspång läggs ned i vår.

Foto: Kalle Östgren

Ica avvecklar butiken i centrala Finspång. ”Kostnaderna överstiger intäkterna”, säger handlaren Tommy Sandberg.

Ämnen i artikeln:

Ica NäraNedläggning

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I vår stängs Ica Nära Cityhallen i centrala Finspång för gott, rapporterar Norrköpings Tidningar. Beslutet fattades av Ica centralt.

– Kostnaderna överstiger intäkterna, vilket gör att det inte går att driva den vidare. Det går inte att överlåta butiken till en ny handlare när ekonomin ser ut som den gör, säger Tommy Sandberg.

Han har drivit butiken sedan 1 maj 2017. Sedan våren 2022 driver han även Ica Supermarket Hårstorp på orten. Planen har varit att släppa citybutiken till en annan handlare.

– Både jag själv och Ica centralt har gjort allt för att hitta en ny handlare till centrumbutiken, men det går inte att få ihop kalkylen och då fanns det till slut inget annat val än att stänga butiken, fortsätter han.

Planen är att butiken stänger för gott 31 maj. Nio anställda berörs av avvecklingen. Personalen informerades förra veckan.

– Ett jättetråkigt beslut och jag lider verkligen med min personal. Det har varit en känslosam vecka för alla berörda. Självklart känner jag starkt för personalen, säger Tommy Sandberg.

Han säger till Norrköping Tidningar att han i dagsläget inte har utrymme för att anställa någon ur personalen i sin andra butik.

– Det är olika aktiebolag och jag har full personalstyrka på Ica Hårstorp, så det är svårt.

Tommy Sandberg konstaterar att situationen för Ica Nära Cityhallen varit ansträngd under en längre tid.

– Försäljningen har försämrats under åren. Vi hade inte de ekonomiska musklerna att investera i ordentlig e-handel under pandemin vilket gjorde att vi halkade efter.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev