Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stängning

Handlarparet ger upp – hittar inga efterträdare: ”Känns sorgligt”

Publicerad: 17 maj 2022, 09:55

Ysbyhallen utanför Laholm.

Handlarparet Ann-Christin och Bertil Jansson tar farväl – det blir ingen fortsättning för Ysbyhallen. ”Det här känns sorgligt”, säger Bertil Jansson till Hallandsposten.

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Som Dagligvarunytt tidigare rapporterat har handlarparet Ann-Christin och Bertil Jansson fattat beslutet att sälja sin butik Ica Nära Ysbyhallen i Ysby i Laholms kommun.

Men nu står det klart att butiken kommer att stänga igen portarna för gott, rapporterar Hallandsposten.

På lördagen i förra veckan tog Ann–Christin och Bertil Jansson farväl av sina kunder. 

LÄS OCKSÅ: Coops lågprisoffensiv går in i nytt skede – här är orterna där Xtra lanseras 

– Det här känns väldigt vemodigt. Vi ser inte våra besökare som kunder längre utan som väldigt goda vänner. Vi förstår inte riktigt att det här är vår sista dag, säger Bertil Jansson, som nu går i pension tillsammans med sin fru, till tidningen.

När paret bestämde sig för att sälja butiken meddelade Ica att det inte var aktuellt att inleda ett samarbete med ett eventuell efterträdare, eftersom man ansåg att kundunderlaget i Ysby var alldeles för litet.

Trots att butiken nu i stället legat ute för försäljning har man inte lyckats hitta någon köpare. 

– Det har funnits några intressenter men det har inte blivit något. Ända in i det sista hoppades vi att någon skulle ta över verksamheten men nu har vi gett upp och får inrikta oss på att försöka sälja lokalen i stället, säger Bertil Jansson till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Nära-handlarnas stora oro: Är rädda att inte få vara kvar under Icas varumärke 

John Bengtsson, ordförande för Ysbys bygdelag, uppger för Hallandsposten att nedläggningen innebär ”ett hårt slag” för orten.

– Det är en samlingsplats som försvinner och det är naturligtvis ett hårt slag mot orten. Det behövs verkligen en butik här, säger han.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev