Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stängning

Coop Norrbotten stänger Bolist i Luleå: ”Tuff konkurrenssituation”

Publicerad: 30 mars 2021, 05:53

Efter flera år med dålig lönsamhet stänger Bolist Storheden i september.

Foto: Coop Norrbotten

Bolist Storheden slår igen till hösten. ”Butiken har under en längre tid haft en negativ ekonomisk trend”, säger Peter Fjällborg, vd hos ägaren Coop Norrbotten.Coop Norrbotten driver 38 matbutiker och fyra Bolist. Byggmarknaderna Bolist finns i Gällivare, Kalix, Kiruna och Storheden i nära anslutning till stormarknaderna. 

Nu väljer Coop Norrbotten att stänga Bolist på handelsområdet Storheden strax utanför Luleå till hösten. Beslutet kommer efter flera år med dålig lönsamhet.

Butiken kommer att hålla öppet till den sista september 2021.

Bolist Storheden är, skriver Coop Norrbotten i ett pressmeddelande, den butik som har haft den tuffaste konkurrensen av byggmarknaderna, med flera av de större konkurrenterna i närheten. 

– Vi har försökt att vända trenden genom olika insatser och aktiviteter, men utan större resultat. Vad gäller våra övriga Bolist-butiker så har de bättre förutsättningar att möta den lokala konkurrensen, säger Peter Fjällborg.

Nedläggningen kommer inte att innebära några uppsägningar. utan samtliga nio anställda vid Bolist kommer att erbjudas andra tjänster inom Coop Norrbotten.

– Jag riktar ett stort tack till personalen för deras insatser och garanterar samtliga en annan tjänst, säger Peter Fjällborg.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev