Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stängning

Coop Mitts vd mötte besvikna lokalbor – som vill rädda butiken genom namninsamling

Publicerad: 10 november 2022, 13:11

Coop Mitts vd om beslutet att lägga ner butiken i Nyhammar.

Foto: Thomas Ohlén

I går mötte Coop Mitts vd Magnus Wåhlander besvikna lokalbor som tagit initiativ till en namninsamling för att rädda ortens Coop-butik, skriver Nya Ludvika Tidningen. ”Det är jättetråkigt, men butikerna har drivits med förlust i flera år”, sade Coop Mitts vd.

Ämnen i artikeln:

Coop Mitt

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Att Coop Mitt väljer att stänga två av sina omkring 90 butiker kommenterade vd:n Magnus Wåhlander nyligen så här i Dagligvarunytt: 

LÄS OCKSÅ: Vd:ns ärliga besked om kritiserade butiksnedläggningarna: ”Måste prioritera våra investeringar” 

– Att ta beslut om att lägga ner butiker är jättejättetråkigt och ingenting vi vill. De här butikerna har vi drivit med förlust i flera år, och vi ser inte att det finns en tillräckligt stor underliggande köpkraft, sade han då till Dagligvarunytt. 

I går mötte han lokalbor i Nyhammar som lämnade över 500 namnunderskrifter i ett försök att rädda ortens butik. Men lokalbornas initiativ påverkar inte Coop Mitts beslut, skriver Nya Ludvika tidning

– Om man hade lagt större delen av sina inköp i den butiken så hade den mått mycket bättre. Vi ser att man använder den som kompletteringsbutik och storhandlar någon annastans, sade Magnus Wåhlander när han mötte de runt 70 lokalbor som samlats på Folkets hus.  

Coop Mitt berättade då varför beslutet om nedläggning är nödvändigt. Eftersom butiken går med förluster sedan flera år tillbaka, finns det inget utrymme för att göra de investeringar som krävs för butikens fortlevnad. I stället satsar man på att investera i butiken i närliggande Sunnansjö, bland annat genom nya köldmedier. 

– Vi satsar på Sunnansjö för att vi ser en högre volym, att vi kan göra den mer attraktiv och kraftsamlar våra resurser på den så ser vi absolut att det kan bli en butik vi har kvar i många år framöver, sade Magnus Wåhlander till Nya Ludvika Tidning. 

Lokalbefolkningen på plats uttryckte besvikelse över beslutet som fattats.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev