Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stängning

Coop bommar igen en av sina restauranger: ”Inte nått lönsamhet”

Publicerad: 15 augusti 2022, 11:14

Coop Sverige har rullat ut restauranger, caféer och bistros till flera av sina butiker. Nu stängs restaurangen i Söderhamn på grund av bristande lönsamhet.

Foto: Pressbild

Coronapandemin blev ett hårt slag för Coops restaurang på köpcentret E-center i Söderhamn. Nu bommar restaurangen igen för gott. – Vi har inte nått lönsamhet efter coronapandemin, säger Coop Sveriges pressekreterare Therese Knapp till Söderhamns-kuriren.

Ämnen i artikeln:

Coop Sverige

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


 Under perioder har Coops restaurang på köpcentret E-center i Söderhamn hållit stängt sedan coronapandemins utbrott i mars 2020. Nu står det klart att restaurangen stänger permanent. Coop Sveriges pressekreterare Therese Knapp kommenterar stängningen i Söderhamns-kuriren: 

– Vi har inte fått tillbaka kunderna tyvärr, och då får vi inte heller ekonomin att gå ihop, säger hon till tidningen. 

Beslutet handlar inte om någon central neddragning, utan bottnar om den uteblivna lönsamheten hos Coop-restaurangen i Söderhamn. 

– Man tittar på varje enskild lokal restaurang. De har ju lite olika förutsättningar och kunder, så det här handlar bara om restaurangen i Söderhamn. Restaurangen hade lönsamhetsproblem även innan corona men det blev så klart värre under pandemin, säger Therese Knapp. 

Restaurangens tre anställda är uppsagda.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev