onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Ytterligare fyra handlare begärs häktade misstänkta för grovt insiderbrott

Publicerad: 25 mars 2022, 09:17

Foto: Miriam Järlesjö

Ytterligare fyra Ica-handlare har begärts häktade i utredningen om insiderbrott i samband med att Ica köptes ut från börsen.

Ämnen i artikeln:

Ica GruppenIcahandlarnas Förbund

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


LÄS MER: Advokaten om brottsmisstänkte Ica-handlaren: Han är oskyldig och längtar hem till sin familj

Det framgår av handlingar från Stockholms tingsrätt. 

Kammaråklagaren Jonas Myrdal begärde fyra personer häktade i går, torsdag, samtliga med motiveringen att ”det finns risk att den misstänkte genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning”.

LÄS MER: Butikschefen om beskedet att handlaren begärts häktad misstänkt för insiderbrott: ”Har precis blivit informerade

Samtliga fyra personer som begärts häktade är Ica-handlare i södra Sverige, och de begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt insiderbrott.

Enligt häktningsframställan ska de fyra handlarnas misstänkta brottsliga aktivitet ägt rum under flera veckor under hösten 2021 fram tills dess att budet offentliggjordes den 10 november.

På torsdagen häktades tre personer, varav två handlare och en av dem ledamot (numera avstängd) i Ica-handlarnas Förbunds styrelse.

LÄS MER: Ica-handlarna efter razzian: ”Vi måste tåla att vara transparenta” 

Den sistnämnde personen har av åklagaren Jonas Myrdal pekats ut som en misstänkt läcka, enligt Dagens industri. De två andra personerna som nu sitter häktade ska ha fått information från styrelseledamoten, lyder resonemanget.

Totalt ska de tretton personer som misstänks för brott i härvan gjort vinster på omkring 25 miljoner kronor i den misstänkta insiderhandeln, enligt vad åklagaren har sagt till tidningen.

I något fall rör det sig om en vinst på 10 miljoner kronor för en enskild person. 

LÄS MER: Därför genomfördes razzian – och det här händer nu: ”Mejl och bandade telefonsamtal väldigt bra bevisning”

Under dagen kommer häktningsförhandlingarna rörande de fyra handlare som begärdes häktade i går att hållas i Stockholms tingsrätt. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev