Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Willys parkering avspärrad efter det tragiska dådet i Vetlanda: ”Vi stängde butiken”

Publicerad: 4 mars 2021, 09:08

Delar av Vetlanda spärrades av efter dådet, bland annat Willys parkering.

Foto: Carl Carlert/TT

När Vetlanda på onsdagseftermiddagen drabbades av vad polisen betecknar som mordförsök spärrades stora delar av centrum av. Willys-butiken valde exempelvis att stänga.


Ämnen i artikeln:

CoopWillys

Willys-butiken på Vitalagatan i centrala Vetlanda ligger i närheten av en av de platser där människor på onsdagseftermiddagen attackerades av en gärningsman med ”tillhygge”. Sju personer skadades mer eller mindre allvarligt, för några betecknas tillståndet på torsdagsmorgonen som ”livshotande”.

– Polisen spärrade av butikens parkering och därför stängde vi butiken på eftermiddagen, säger Johanna Eurén, presschef på Willys. 

Avspärrningarna släpptes senare på kvällen och butiken öppnade som vanligt klockan åtta på torsdagsmorgonen. 

– Personalen mår efter vad jag förstår bra, de var inte inblandade i händelsen på något sätt och dådet märktes inte inifrån butiken. De har dock erbjudits krisstöd.

Några kvarter därifrån på Bangårdsgatan ligger Coop-butiken i Vetlanda. Enligt butiksmedarbetaren Marie Hjalmarsson var butiken inte alls berörd av de dramatiska händelserna.

– Vi hörde ambulanser och förstod att något allvarligt hade hänt, men behövde aldrig stänga eller så.

Utanför blomsterbutiken Gretas på Storgatan brann på onsdagskvällen en lykta. Där hade ett av offren knivhuggits. Offret fick, enligt Dagens Nyheter, hjälp av personalen med sina skador.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

CoopWillys

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.