onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Ungdomarna skapar problem i butikerna: ”Vi får vara på dem med trängselvakter”

Publicerad: 26 februari 2021, 09:56

Lucas Elgehed driver Coop i Åseda.

Foto: Daniel Norman

Butikerna tycker i stort att kunderna sköter sig och håller avstånd – men det är ungdomarna som slarvar. ”Yngre har problem med respekten för reglerna”, säger Lucas Elgehed, Coop i Åseda.

Ämnen i artikeln:

Corona


Efter ett år med pandemin är butikerna i stort sett nöjda med kundernas respekt för corona-restriktionerna och noggrannheten med att hålla avstånd. Men en grupp missköter sig och skapar problem: Ungdomarna.

Det är ett återkommande svar i Dagligvarunytts snabbenkät.

Hanna Lundberg, butikschef för Hemköp Östermälarstrand i Västerås tycker att reglerna i stort respekteras, men lyfter fram två skillnader.

– Överlag fungerar det ganska bra. Men det fungerar bättre i kassaområdet, där kunderna är mer observanta än ute ”på golvet”, där det är svårare att hålla avstånd i en liten butik som vår. Vi har många skolungdomar som kunder och yngre har inte samma vilja att följa reglerna som äldre.

Hanna Lundberg, Hemköp Östermälarstrand i Västerås.

Lucas Elgehed, franchisetagare för Coop i Åseda, ser samma bild.

– I stort sett sköter sig kunderna ganska bra, det är yngre som har problem med respekten för reglerna. De är inne många samtidigt och vi får vara på dem med trängselvakter, säger han och tillägger:

– Sedan tycker de som haft corona att det inte är lika noga med avstånden, men vem som haft det är svårt för oss att veta.

Joakim Skotte, handlare på Ica Nära Alléns i Täby, upplever en ”polarisering”:

– Det har blivit ytterligheter, vissa sköter sig jättebra, andra inte alls. Jag ser inte riktigt någon röd tråd och är förvånad över att vissa fortfarande inte förstått att man ska hålla avstånd. Äldre kunder sköter sig lite bättre och det allra mest förvånande är när servicepersonal inte håller avstånd.

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev