Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Stökiga gäng skapar otrygg arbetsmiljö i Coop-butiken

Publicerad: 16 september 2020, 07:57

Problemen med stökiga ungdomsgäng har accelererat i Stockholmsförorten Västertorp. På Coop-butiken i centrum är försämrad arbetsmiljö ett faktum och färre kunder en framtida risk, enligt Aleksandra Djordjevic.


Ämnen i artikeln:

Arbetsmiljö

Att ungdomsgäng sprider rädsla i Västertorp, i södra Stockholm, skapar en otrygg arbetsmiljö för medarbetarna på Coop-butiken i centrum. På sikt befarar frachisetagare Aleksandra Djordjevic att det kan göra hela området mindre attraktivt att bo i.

– Om färre vill bosätta sig här kommer kundströmmarna minska i butiken. Men problembilden här är inte unik för oss, det har blivit en större samhällsfråga, säger hon till Dagligvarunytt.

För Västertorp är problemet med stökiga gäng inte nytt och insatser från den lokala företagarföreningen, liksom samverkansgruppen med polisen och kommunen, har hjälpt tidigare. Men på lång sikt räcker inte sådana insatser, menar Aleksandra Djordjevic.

– När vi agerar lokalt, med insatser och ordningsvakter, flyttar problemet bara någon annanstans, säger hon och tillägger:

– Ska vi få ungdomarna att helt sluta agera på det här sättet så måste hela samhället – från föräldrar och skola till lagstiftning – jobba åt samma håll.

Ellen Larsson

Reporter

ellen.larsson@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Arbetsmiljö

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev