tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Snabbkassan och självskanningen gav upp helt – mitt i fredagsruschen: ”Folk är mer toleranta”

Publicerad: 18 oktober 2022, 09:20

Handlaren Daniel Stenmarks butik Ica Kvantum i Piteå var en av butikerna som fick problem med betalsystemen.

Foto: Susan Berzelius

Betalsystemen på flera Ica-butiker runt om i landet strulade under fredagen. En av dem som drabbades var Ica Kvantum i Piteå. ”Ytterst få vände på klacken och gick”, säger handlaren Daniel Stenmark till Piteå-tidningen.

Ämnen i artikeln:

Ica GruppenIca SverigeIca Kvantum

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


På Ica Kvantum i Piteå gav snabbkassan och självkcanningen upp helt, och betalningarna i de bemannade kassorna fungerade långsammare än vanligt under fredagen. Till Piteå-tidningen säger handlaren Daniel Stenmark så här om köerna som ringlade långa under en timmes tid. 

– Personalen hanterade det förträffligt. Folk fick köa men genom exempelvis swish kunde vi lösa en del betalningar. Det blir lite krångligt med varuslag eftersom swishbetalning kommer in som en klumpsumma, men en sån här gång får vi ta det. Det känns som att folk är mer toleranta efter ett par år med pandemi. Det var ytterst få som vände på klacken och gick. 

IT-haveriet påverkade betalningssystemen i flera Ica-butiker runt om i landet, bland annat i Västerås. Men enligt Ica Gruppens presstjänst kunde problemen lösas snabbt. 

– Vi hade enstaka störningar under eftermiddagen i fredags som påverkade möjligheten att betala i vissa butiker. Problemet kunde lösas och driften var upp igen efter en stund och betalningarna i butik fungerade som vanligt igen under eftermiddagen, säger Maria Elfvelin som är pressansvarig, till Dagligvarunytt. 

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev