Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Översvämning i Coop-butiken efter skyfall: ”Våldsamma mängder regn”

Publicerad: 16 juni 2022, 12:56

Vatten forsade in i butiken genom både huvudentrén och varumottagningen.

Foto: Susan Berzelius

Coop i jämtländska Bräcke drabbades förra fredagen av översvämning. Stora mängder vatten fyllde butiken. ”Både butiksgolvet och lagergolvet var vattenfyllt”, säger Rebecca Göransson, kommunikatör för Coop Nord.


Ämnen i artikeln:

Coop NordCoop

I fredags slog ett skyfall till mot orten Bräcke, mellan Sundsvall och Östersund. Bland de drabbade finns Coop-butiken i orten. 

– Det kom sådana våldsamma mängder regn på kort tid att dagvattenbrunnarna inte hann ta undan vattnet. Det kom in vatten genom både varumottagningen och huvudentrén, säger Rebecca Göransson, kommunikatör för Coop Nord.

Ovädret drog i gång vid 16-tiden på fredagseftermiddagen och butiken fick stänga igen för dagen.

För att klara av saneringen fick butikspersonalen hjälp av både brandkåren och saneringsföretaget Ocab.

– Först var brandkåren där och hjälpte till, men eftersom det var översvämning på fler ställen lämnade de när läget inte längre var kritiskt. Butikspersonalen stannade kvar till klockan 01 på natten och fick då hjälp av Ocab som kom till butiken och bistod i arbetet att sanera. Med deras hjälp gick det betydligt snabbare att få undan allt vatten än planerat, säger Rebecca Göransson.

Har några varor kommit till skada?
– Det är under pågående utredning. Det har naturligtvis blivit ett visst svinn, men det rör sig inte om några stora mängder som först befarades, säger Rebecca Göransson.

Redan på lördagen klockan tio kunde butiken slå upp portarna igen. Öppettiderna i butiken är vanligtvis 08-21 vilket innebär att sju timmar gick förlorade på grund av regnet.

Vad blir den ekonomiska förlusten?
– Det är det för tidigt att säga något om.

Loke Westberg

Reporter

loke.westberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop NordCoop

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev